A pácolás miatt érdemes előző este elkészíteni az alapokat, de a sütés már gyorsan megvan, ennél a pár hozzávalós receptnél.

Mézes fokhagymás sertésszelet

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 2

Mézes fokhagymás sertésszelet

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db sertésszelet
  • 60 ml citromlé
  • 60 ml méz
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A sütés előtti este készítsük el a pácot. Ehhez egy edényben keverjük össze a felolvasztott mézet, a citromlét, a szójaszószt és az apróra vágott fokhagymát.
  2. Ebben a pácban forgassuk meg a sertés szeleteket és lefedve tegyük őket hűtőbe.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra és amikor begyújtjuk a grillt, egyúttal vegyük is ki a húst a hűtőből, hogy legyen ideje egy kicsit felmelegedni.
  4. Amikor a grill készen áll a sütésre, a húsokat vegyük ki a pácból, csöpögtessük le és tegyük fel a rácsokra.
  5. Oldalanként 6-8 perc alatt süssük készre a szeleteket, majd a grillről levéve a húsokat még 5 percig pihentessük tálalás előtt.