Ha szereted az összetett ízeket, akkor ez az édes-csípős-húsos, zöldséges nyárs neked való.

Nyársra húzott húsgolyók koreai szósszal

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Nyársra húzott húsgolyók koreai szósszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 2 cm gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 kk só
  • 1 kk bors
  • 4 ek gochujang szósz
  • 1 marék panko morzsa
  • 6 szál újhagyma
  • 3 ek szójaszósz
  • 1,5 ek rizsecet
  • 2 kk szezámolaj
  • 1 kk cukor
  • fél fej saláta

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojást a reszelt gyömbérrel, a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és egy evőkanálnyi gochujang szósszal (koreai chilipaszta).
  3. Adjuk hozzá a darált húst és a pankót, majd dolgozzuk el jól.
  4. Készítsünk a húsból körülbelül 3 cm átmérőjű húsgolyókat.
  5. A hagymákat vágjuk fel ugyancsak 3 cm-es darabokra.
  6. Húzzuk nyársra a húsgolyót és a hagymát felváltva (3-3 db, kerüljön egy nyársra).
  7. A nyársakat tegyük fel sülni vaslapra vagy serpenyőre és 12-15 perc alatt süssük készre. 3 percenként fordítsunk rajtuk egyet, hogy mindenhol megsüljenek.
  8. Amíg sülnek a nyársak, készítsük el a mártogatóst. Ehhez keverjük össze a szójaszószt, az ecettel, a cukorral és a koreai chilipasztával.
  9. Az elkészült nyársakra csorgathatunk a szószból vagy tálalhatjuk azok mellé is egy kis tálkában.
  10. Salátaleveleket is kínáljunk mellé.