Egészséges, rostban gazdag és finom előétel az édesburgonya édességével és a brie sajt krémességével.

Édes burgonya brie sajttal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Édes burgonya brie sajttal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 120 g brie
  • 5 db zsályalevél
  • 2 ek pekán dió
  • 2 ek juharszirup
  • 2 ek vaj

Elkészítés:

  1. A megmosott édesburgonyákat egy műanyag tálban tegyük be a mikróba és főzzük 8 percig.
  2. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  3. Amíg melegszik a grill, a krumplikat hámozzuk meg és szeleteljük fel.
  4. A szeleteket tegyük fel a grillre pirulni 5 percre.
  5. A vajat melegítsük fel és az aprított zsályával keverjük el, hogy átvegye az ízét.
  6. Ezzel az ízesített vajjal locsoljuk meg az édesburgonyát, majd tegyünk rá egy kevés sajtot a szeletekre.
  7. Amikor a sajt elkezd olvadni (2-3 perc zárt tető alatt), szórjuk meg a pekán dióval és ha szeretnénk akkor a juharsziruppal is.
  8. Szedjük tálra az elkészült édesburgonya falatkákat és a maradék vajjal, sziruppal locsoljuk meg.