A jól ismert pirított sertés szeletet ezúttal egy kis olasz ízhatással dobtuk fel. Paradicsom, mozzarella és bazsalikom teszi különlegessé ezeket a porhanyós hússzeleteket!
Sertés szelet olaszosan
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 1 szelet sertés hús
- 1 ek bbq fűszerkeverék
- 1 ek olívaolaj
- 120 ml marinara szósz
- 4 szelet mozzarella
- 2 levél friss bazsalikom
- 1 kk aó
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 200˚C-ra és tegyünk be egy öntöttvas serpenyőt a legmagasabb állásra tett rácsra.
- Készüljön indirekt grillezésre. A Kamado Joe grilleken ezért tegyük be a Divide & Conquer rendszert.
- A sertés szeleteket szórjuk meg a sóval és a BBQ fűszerkeverékkel, majd klopfoljuk ki egy kicsit.
- Az öntöttvas serpenyőben melegítsük fel az olajat és tegyük is fel a húst sülni.
- 2 perc pirítás után fordítsuk meg, majd kenjük le bőségesen a marinara szósszal.
- Erre tegyük fel a sajtokat, majd a kézzel kisebbre tépett bazsalikomok is mehetnek a tetejére.
- Tegyük át a húst a grill hidegebb részére és zárt tető alatt süssük pár percig, amíg a mozzarella elkezd olvadni.
- Amikor a hús belső hőmérséklete elérte a 63˚-ot, vegyük le a grillről és tegyük egy vágódeszkára.
- Díszíthetjük még több friss bazsalikommal és sült krumplival vagy pirított zöldségekkel tálalhatjuk is.