Édes, füstös sertés falatkák előételnek, ami garantáltan meghozza a kedvet az evéshez.

Édes, sült sertés falatok a grillről

Elkészítési idő: 320 perc
Nehézség: 4

Édes, sült sertés falatok a grillről

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 1,8 kg sertés hasaalja
  • ízlés szerint bbq fűszerkeverék
  • 500 ml bbq szósz
  • 100 g barna cukor
  • 115 g vaj
  • 60 ml méz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kamado grillt 120°C-ra.
  2. A hasaaljáról távolítsuk el a bőrt, de a zsírréteget hagyjuk érintetlenül.
  3. Vágjuk fel a húst 2,5 cm-es kockákra és szórjuk meg jó alaposan a BBQ fűszerkeverékkel, majd forgassuk össze kézzel az egészet.
  4. Tegyük bele a húsdarabokat egy lukas aljú kosárba a zsíros részükkel felfelé és süssük 2 és fél órát kevergetés nélkül.
  5. Ekkor vegyük feljebb a hőfokot 135°C-ra.
  6. Készítsük el a BBQ szószt, a BBQ szósz és fél evőkanál BBQ fűszerkeverék összedolgozásával.
  7. Adjuk a szószhoz a cukrot, a vajat és a mézet, majd kezdjük el összefőzni az egészet.
  8. Amikor a cukor is elolvadt, redukáljuk vissza a szószt és hagyjuk pihenni. 
  9. A hús sütésének 3. órájában keverjük össze a húst a szósszal és tegyük vissza a grillre.
  10. Süssük további 2 órát, félidőben átkeverve az egészet. 
  11. Vegyük le a húst a grillről és vegyük ki a húsdarabokat a szószból egy tálra.
  12. A visszamaradt szószt tegyük vissza és redukáljuk a felére, amíg sűrű és ragacsos nem lesz.
  13. Ekkor megint emeljünk a grill hőfokán, most egészen 205°C-ig. 
  14. Kenjük le a húst a sűrű szósszal és mehetnek vissza a falatkák újabb 20 percre.

+ 1 tipp: A húst süssük egy lyukacsos aljú kosárban, mint amilyen a Broil King rozsdamentes grillkosara. Ez segít majd, hogy a füst átjárhassa a húst.

+ 2 tipp: A lekenéshez és a szósz sűrítéséhez használjuk a Broil King pácoló szettjét, amihez egy minőségi szilikon ecset is jár, megkönnyítve a húsdarabok lekenését!