Klasszikus mártogatós recept egy kis izgalmas fűszerezési csavarral.

Sült citromos aioli

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 2

Sült citromos aioli

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db citrom
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 kk mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 120 ml olaj
  • 120 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Reszeljük le a citromok héját, majd vágjuk őket félbe.
  3. A citromokat tegyük fel a grillre a vágott felükkel lefelé és 4-6 perc alatt pirítsuk meg őket egy kicsit.
  4. Nyomjuk ki a citromok levét egy tálba és adjuk hozzá a reszelt héjat, a tojássárgákat, a mustárt és a reszelt fokhagymát.
  5. Keverjük el alaposan az egészet, lassan, folytonos keverés mellé, adjuk hozzá az olajokat, amíg teljesen össze nem áll a mártogatós.
  6. Ízlés szerint sózzuk és azonnal kínálhatjuk.