Az ázsiai ízvilág és a friss spárga találkozása egy könnyű, de mégis karakteres köretben.

Szójás, szezámos spárga

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Szójás, szezámos spárga

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g spárga
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk barna cukor
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Egy tálkában keverjük össze a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát és a barna cukrot.
  3. A tisztított spárgát forgassuk meg a pácban, majd tegyük fel a grillre.
  4. Időnkénti forgatás mellett 8 perc alatt süssük készre.
  5. Amíg sül a spárga, egy száraz serpenyőben vagy grill lapon pirítsuk meg a szezámmagokat.
  6. Az elkészült spárgát szórjuk meg a szezámmaggal és azonnal tálalhatjuk is.

+ Aki szereti a csípőset, a pácba tehet egy kevés erős paprikaszószt is.