A krumplis lepény őszi változata sütőtökből készült, de ehhez is tökéletes kiegészítő a tejföl!
Sütőtökös lepény tejföllel és hagymával
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 1 db sütőtök
- 1 db vöröshagyma
- 3 db tojás
- 1 ek kakukkfű
- 1 kk oregánó
- fél kk pirospaprika
- 1 kk só
- 100 g liszt
- ízlés szerint tejföl
- 2 szál újhagyma
- 1 db citrom
- 150 g füstölt lazac
- 1 ek capri bogyó
- ízlés szerint ecetes hagyma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A megpucolt sütőtököt reszeljük le.
- Reszeljük le a vöröshagymát is és keverjük össze a sütőtökkel.
- Ízesítsük a zöldségeket a kakukkfűvel, a sóval, az oregánóval és a pirospaprikával.
- Végül a lisztet és a tojásokat is a keverékhez adva készítsünk egy sűrű, de folyós tésztát.
- A rácsok helyett tegyünk be egy grill lapot és hagyjuk azt is felmelegedni.
- Közben a tejfölt keverjük ki a karikákra vágott hagymával és a citrom reszelt héjával.
- A forró grill lapot kenjük le napraforgó olajjal és merjünk rá egy körülbelül fél merőkanálnyi adagot a tésztából.
- Süssük 3-4 percig és amikor már szépen összeállt, fordítsuk meg és süssük ropogósra a másik oldalukat is.
- A ropogósokat ízesítsük sóval és borssal, majd kínáljuk melléjük a kapribogyót, az ecetes hagymát, a füstölt lazacot és az ízesített tejfölt.
+ 1 tipp: A sütőtök ropogósok sütéséhez használjunk olyan sütőlapot, aminek sima a felülete, hogy könnyebb legyen majd felszedni a tésztákat.
+ 2 tipp: Válasszunk olyan grill lapátot, aminek az eleje vékonyabb, hogy könnyen rácsússzon a tészta.