Kerti parti januárban: 4 tipp a téli grillezéshez

Ne hagyja, hogy a téli időszak eltántorítsa a grillezéstől – használja ki az enyhe időjárás előnyeit: irány a kert, sütésre fel!


Ne hagyja, hogy a téli időszak eltántorítsa a grillezéstől – használja ki az enyhe időjárás előnyeit: irány a kert, sütésre fel!

Csak azért mert január van, még nem kell megfeledkeznünk kedvenc szabadtéri időtöltéseinkről. Az elmúlt hetek enyhe időjárása még inkább arra buzdít minket, hogy kimozduljunk a fűtött szobából, s élvezzük a már-már kora tavaszra emlékeztető napfényes délutánokat.

Öltözet

Ha egy igazi hétvégi grillparti megvalósítására adjuk a fejünket, ügyeljünk arra, hogy megfelelő, réteges öltözetet válasszunk a többórás kültéri tartózkodáshoz. Nem csak egészségünk megőrzése, de az étel elkészítése szempontjából is fontos, hogy ne fázzunk: ha vacogunk, kevesebb türelemmel kezeljük majd a sütési folyamatot, így könnyedén elronthatjuk akár a legegyszerűbb fogásokat is.

Előkészületek

A téli időszakban bizonyos kistermetű állatok (például mókus-és menyétfélék) befészkelhetik magukat a grillsütő egyes részeibe, menedéket keresve a hűvösebb éjszakákon. Mielőtt ismét használatba állítanánk a berendezést, vizsgáljuk át alaposan, és bizonyosodjuk meg arról, hogy nincsenek védtelen teremtmények a közelben.

Biztonság

Tartsunk egy kézi tűzoltó készüléket közvetlenül a sütő mellett. A hidegebb időjárási viszonyok miatt könnyebben leragadhatnak az olajos, zsíros foltok a sütő felszínén, ezek pedig akár lángra is kaphatnak, ha nem vagyunk elég óvatosak.  

Sütési eszközök

A különböző húsételek állapotát érdemes digitális hőmérő segítségével meghatározni. Ez az év bármely időszakában hasznos kellék lehet, a hidegebb hónapok során azonban kiemelt fontosságúvá válik a szerepe.

Ha ön is régóta szeretne rátalálni az igényeinek teljes mértékben megfelelő grillsütőre, ami az év bármely napján megbízható, magas teljesítményt nyújt, az egyik legextrémebb téli időjárási viszonyok országában megtervezett és gyártott Broil King berendezéseiben nem fog csalódni! Tudjon meg többet a kanadai márka faszenes és gázgrilljeiről, kattintson a Grillplaza.hu oldalára, és találja meg az ideális berendezést újévi akciónk keretein belül!

Címkék: