- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Rizses húsrudak fűszeres kelkáposzta ágyon
- írta: Peitli Csilla
- 2017.04.29
A maradék rizs felhasználására is tökéletes megoldást jelent ez a nem túl bonyolult recept, de a rizsszeretőknek bármilyen alkalomra ajánljuk. Az ízletes rizsropogós bátran formázható, így a gyerekek tetszését is biztosan elnyeri.
A maradék rizs felhasználására is tökéletes megoldást jelent ez a nem túl bonyolult recept, de a rizsszeretőknek bármilyen alkalomra ajánljuk. Az ízletes rizsropogós bátran formázható, így a gyerekek tetszését is biztosan elnyeri.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Hozzávalók:
16 dkg darált sertésjava
12 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 csipetnyi őrölt bors
1 fej kelkáposzta
3 g majoránna
3 g köménymag
5 g só
3 evőkanál citromlé
1 evőkanál olivaolaj
1 csipetnyi cukor
1 csipetnyi fehérbors
5 csepp polisweet
2 evőkanál napraforgóolaj
6 dkg mangalica tokaszalonna
1/2 csokor petrezselyemzöld
1/2 db paradicsom
5 levél saláta
A darált sertésjavát összekeverjük a megfőzött rizzsel és tojással, hozzáadjuk az üvegesre pirított vöröshagymát és fokhagymát, majd borssal, sóval és petrezselyemzölddel ízesítjük, végül összekeverjük, kedvünkre formázzuk és a grillrácson átsütjük.
Egy darab mangalica tokaszalonnát bevagdosunk és ropogósra pirítunk a grillen, majd tálalás előtt a szalonna végét piros paprikába mártjuk.
A káposztát köménnyel, majoránnával, borssal, sóval ízesítjük és forró vizet öntünk, rá, míg el nem lepi, majd 8-10 percet állni hagyjuk, leszűrjük és serpenyőben két evőkanál napraforgó olajon átforgatjuk.
Összekeverjük a citromlevet, polisweetet, olívaolajat, sóval és fehér borssal ízesítve.
A húsrudakat a káposztával és a mangalica tokaszalonnával ízlésesen tálaljuk fejes saláta levelekkel, paradicsom gerezdekkel díszítve, amiket meglocsolunk a citromos öntettel.