Szerelem első látásra! Lui Chef a Broil Kingre esküszik

  • írta:
  • 2015.05.28

Miként lehet egy gázgrill szett annyira jó, hogy egy patinás étterem úgy határozzon, nyáron a teraszát teljesen átalakítja, hogy helyet biztosítson neki? És miért lelkesedik annyira Bartuska Lajos azaz Lui Chef, az Új Sipos Halászkert séfje a Broil King szettjeiért? Beszélgetésünkben erre is fény derül.


Miként lehet egy gázgrill szett annyira jó, hogy egy patinás étterem úgy határozzon, nyáron a teraszát teljesen átalakítja, hogy helyet biztosítson neki? És miért lelkesedik annyira Bartuska Lajos azaz Lui Chef, az Új Sipos Halászkert séfje a Broil King szettjeiért? Beszélgetésünkben erre is fény derül.

Milyen tapasztalataid vannak a Broil King gázgrill szettekről?

A Broil King grill szettjeivel először a Séf a Rácson verseny kapcsán találkoztam és bátran kijelenthetem, szerelem volt első látásra! Szakácsként, pályám során jó néhány grill szettet volt alkalmam kipróbálni, volt, ami kifejezetten silány minőséget képviselt, és volt, ami egészen jónak tűnt, mindaddig, ameddig ki nem próbáltam ezeket a fantasztikus készülékeket!

Összehasonlítva más grillezőkkel, mit tud jobban, másként?

Ezek a szettek már első ránézésre is tekintélyt parancsolnak. Gyönyörű, igényes és masszív kivitelezésükből adódóan, a szerkezeti felépítésükről nem is beszélve! A sütőtér belső zárt felépítése lehetővé teszi, hogy nagyon rövid idő alatt rendkívül magas hőfokra melegítsük, és precíz, pontos hőmérője segítségével a számunkra optimális sütési hőmérsékleten tartsuk! A gázégők egy hagyományos készülékkel szemben dupla falúak, ezáltal egyenletes lángot biztosítanak! A Broil King hatalmas hangsúlyt fektet a szerkezeti felépítésre, és arra, hogy a szettek a legjobb minőségű anyagokból készüljenek!

Szeretnéd tudni, hogy milyen grillsütőt használ Lui?

Miben nyújt segítséget a mindennapi munkád során?

Mivel mi éttermi körülmények között használjuk, nagyon hasznos a nagy sütőfelület, a precíz és pontos hőfokra való beállítás, és a rendkívüli masszívitás!

Hogyan tudod hasznosítani a Broil King különféle funkcióit?

Bizonyos típusok egy komplett konyha funkcióit képesek ellátni! Süthetünk benne pizzát, hamburger bucit, grillcsirkét, amihez a cég elektromos forgató motort és nyársat is biztosít, de a köreteket, zöldségféléket és desszerteket is bátran készíthetünk rajta! Számtalan kiegészítő is rendelhető a szettekhez, mint például a rostlap, amin egy laza mozdulattal a rács helyére helyezve akár amerikai palacsintát is készíthetünk!

Az étteremben miért döntöttetek úgy, hogy Broil Kinget használtok? 

Azt gondolom, hogy Magyarországon is egyre jobban terjed a barbecue, egyre nagyobb igény mutatkozik az igényesen elkészített, friss, füstös ínycsiklandozó ételekre, és ennek mi is szeretnénk egy kicsit részesei lenni. Úgy érzem, hogy a 2015-ös év lehet ebben a vízválasztó, hiszen látványos fejlődést tapasztalhatunk ezen a téren, egyre több étterem dönt a grillezett finomságok mellett. Óbuda Főterén a kellemes hangulat is egyedülálló!

Milyen fogások várják a Broil King Grill Teraszon a vendégeket? 

A terveink szerint folyamatosan megújuló kínálattal várjuk a kedves vendégeket. Az induló kínálatunkban megtalálható lesz a klasszikus BBQ oldalas, Dijoni tarja, Lazacburger, Hamburger, Kétszemélyes grillnyárs (sertés szűz, hagyma, grillkobász, gomba), de lesz csirkeszárny és joghurtban érlelt csirkemell is. Nem maradhat el a Coleslaw (amerikai káposztasaláta) a vegyes idénysaláták, vagy éppen a fóliás burgonya és a töltött Kaliforniai paprika. Desszertként Amerikai palacsintát kínálunk grillezett ananásszal és mentaszörppel.

Mettől, meddig lesz a terasz nyitva?

Terveink szerint először minden péntek, szombat, vasárnap 12 órától 21 óráig, de ez igény szerint változhat!

Címkék: