Hogyan válassz grillt a szakértő szerint

Egy saját grillsütő kiválasztása izgalmas kaland. Figyelembe kell venned a kültéri konyhád (vagy annak helyének) adottságait, méretét, de van valami, ami még ennél is fontosabb. Vezse Roland, a Spatrend ügyvezetője segít megtalálni a legkülönfélébb típusok, méretek és képességek tükrében azt a grillt, amit hosszú évekig örömmel használhatsz!


A grillek egyre szélesebb választéka érhető el itthon. Egyszerű faszenes grillek, hosszú sütésben jeleskedő kerámia tojások, gázos, fával fűthető vagy éppen pellet grillek. Vannak okos, alkalmazás segítségével irányítható gravitációs grillek (Master Built és az ősi tűzrakók minimalizmusát hordozó műalkotások is (OFYR). És ezek még csak a típusok. A méretről és a különféle kiegészítők széles tárházáról szó sem esett.

Nem csoda hát, hogy jól jön az ideális grill megtalálásához a profi segítség. Nézd meg a videót, hogy megtudd mi az elsődleges szempont a grill kiválasztásánál!

A grillezés egy termékeny és kreatív hobbit, amit a családdal, barátokkal, de akár egyedül is végezhetsz. Az ehhez méltó ideális grill megtalálásakor nem a fűtéstípust, a méretet vagy a kinézetet érdemes első körben figyelni, hanem a grillezési szokásokat! Mennyi időt szeretnél az ételkészítéssel tölteni? Zavar a hosszadalmas előkészítés és inkább a gyors begyújtás és azonnali kezdés felé kacsintgatsz? Vagy éppen ellenkezőleg, szeretsz a faszénnel bíbelődni és akár egy délutánt vagy egész napot is rászánnál a grillezés szertartására?

Bármi is a preferenciád, biztosan megtalálod a számodra ideális grillt, ha a megfelelő kérdéseket teszed fel és így indulsz neki a grill kiválasztás kalandjának! A videóból még többet megtudhatsz az egyes grilltípusok erősségeiről!

Ha nemcsak a grillválasztásban, de annak használatában vagy az ételek elkészítésének fortélyaiban is szeretnéd szakértők tanácsaira bízni magad, akkor gyere el a H2G Grilliskola egyik estjére és a finom ételek mellett rengeteg információval gazdagodhatsz!