Stresszoldásra szauna

A stressz gyakran észrevehetetlenül teszi tönkre a kedélyállapotot. Feszülő izmok, elégtelen emésztés, ingerlékenység és lappangó fejfájás csak pár azon tünetek közül, amelyekért a napi stressz felelős. Szabadulj meg ezektől a szauna segítségével.


Modern korunk népbetegsége a stressz, amely az első számú a megbetegedések belső kiváltói közül. Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyire megnehezíti az életünket a stressz, ami nemcsak a kedélyállapotra van végzetes hatással, de a test fizikai állapotára is. Pont ezért olyan fontos, hogy ki tudd ereszteni a gőzt, és a nap végén letéve a problémákat, tényleg ellazulhass. Ebben segít a szauna.

A szauna számtalan előnye közül csak az egyik, hogy különösen hatékony a stresszcsökkentésben. A finn szauna hangulata, a meghitt belső világítás, a meleg környezet segít a teljes ellazulásban. A test felmelegedése magával vonja az izmok és inak kiengedését. A feszültség szó szerint távozik a testből, amire az elme is megnyugvással válaszol.

Az izmok ellazulása, a zavaró tényezők kiszűrése, a külvilágról való leszakadás és a fokozódó vérkeringés hatására élénkülő méregtelenítés mellett van még egy fontos tényező, ami segít a stresszoldásban. Ez pedig az endorfin vagyis a boldogsághormon termelődése, ami a forró szaunában ugyancsak magasabb szintre kapcsol. Ezek a hatások együttesen egy kipihentebb, relaxáltabb állapothoz vezetnek, ami még pihentetőbb és mélyebb alvással is társul, így maximalizálva a szaunázás pozitív hatását a stresszcsökkentésben.

Élvezd ki te is a forró wellness eszköz minden előnyét otthonodban, ahol az év bármely napján kihasználhatod a szauna pozitív hatásait.