Yuzuval a bőr szépségéért!

A nagy karácsonyi vásárlás közepette a piacon megpillantottam egy gyümölcsöt, ami első ránézésre olyan volt, mint a lime, vagy a citrom. A gyümölcshalom mögött álló kofától megkérdeztem, hogy mi ez a különleges termés, majd tájékoztatott, hogy ez nem más, mint a koreai yuzu, amely csodálatos hatással van a bőrünkre is.Ez a pikánsan savanyú gyümölcs, a yuzu egy Kelet-Ázsiából származó citrusféle, vadon nő Tibetben és Kína belsejében. Koreában szinte szertartásszerűen végzik a szépéségápolást, mégpedig az országban őshonos, fantasztikus gyógyító növényekre alapozva. A yuzu rendkívül egészséges, háromszor több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. A távol keleten nem csak étkezésre használják, hanem a téli napforduló idején meg is fürdenek benne.Fürdő yuzuból!Érdemes lesz nekünk is kipróbálni a yuzu-fürdőt. Vágjuk félbe a gyümölcsöt, majd a felét facsarjuk ki, csepegtessük a fürdő vizünkbe, utána a másik felét pedig szeljük karikákra és rakjuk a habok közé.  A fürdő ellazítja a fáradt izmokat és megnyugtatja az idegeket.Érdemes arcradírként is használni: Egy nagy kanál barnacukrot keverjünk a yuzu frissen préselt levébe és az így kapott radírral töröljük át arcunkat. Az eredmény bársonyos, puha, tiszta bőr. Fontos, hogy a radírt bő hideg vízzel öblítsük le! 


A nagy karácsonyi vásárlás közepette a piacon megpillantottam egy gyümölcsöt, ami első ránézésre olyan volt, mint a lime, vagy a citrom. A gyümölcshalom mögött álló kofától megkérdeztem, hogy mi ez a különleges termés, majd tájékoztatott, hogy ez nem más, mint a koreai yuzu, amely csodálatos hatással van a bőrünkre is.

Ez a pikánsan savanyú gyümölcs, a yuzu egy Kelet-Ázsiából származó citrusféle, vadon nő Tibetben és Kína belsejében. Koreában szinte szertartásszerűen végzik a szépéségápolást, mégpedig az országban őshonos, fantasztikus gyógyító növényekre alapozva. A yuzu rendkívül egészséges, háromszor több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. A távol keleten nem csak étkezésre használják, hanem a téli napforduló idején meg is fürdenek benne.

Fürdő yuzuból!

Érdemes lesz nekünk is kipróbálni a yuzu-fürdőt. Vágjuk félbe a gyümölcsöt, majd a felét facsarjuk ki, csepegtessük a fürdő vizünkbe, utána a másik felét pedig szeljük karikákra és rakjuk a habok közé.  A fürdő ellazítja a fáradt izmokat és megnyugtatja az idegeket.

Érdemes arcradírként is használni: Egy nagy kanál barnacukrot keverjünk a yuzu frissen préselt levébe és az így kapott radírral töröljük át arcunkat. Az eredmény bársonyos, puha, tiszta bőr. Fontos, hogy a radírt bő hideg vízzel öblítsük le! 

Címkék: