A hűvös vizű medencéknek is van terápiás hatása

Aki teheti a nyári meleg elől a vízbe, vízpartra menekül. Nincs ebben semmi különleges, de most még egy okot mondunk a hűsölésre, amit terápiás célzattal is űzhetünk!


A hűvös víz nemcsak lehűti a felforrósodott testet és pillanatnyi enyhet ad a kánikulában, de pozitív hatással van az izmokra is. Ha túlzásba vitte a sportolást vagy a nyaralás lett aktívabb annál, mint ami a testnek jól esett volna, a hideg vizes fürdő segít. Lehúzza a duzzanatot és segít az izomsérülések regenerálódásában.

A sportolók körében népszerű jeges fürdő otthon is elvégezhető, ha izomproblémákkal küszködik. A hideg víz megnyugtatja a sérült területeket és a vízből kilépve, ahogy visszamelegszik az izom, oxigénnel dúsított vér áramlik a területre, felgyorsítva a gyógyulást.

A Caldera Spas CoolZone rendszerének köszönhetően, a hűs víz gyógyító hatását már a masszázsmedencéjében is élvezheti és kombinálhatja a masszázzsal. Akár 15 fokig is visszahűtheti a vizet a segítségével, de ugyanilyen hatékonyan vissza is melegítheti a CoolZone-nal, attól függően, hogy éppen a hideg vagy a meleg víz terápiás hatására vágyik.