Élénk színű árnyékoló fakulás nélkül

Az árnyékolók állandó küzdelme a Nap kíméletlen sugaraival előbb-utóbb felemészti a színes vásznakat, és megjelennek a fakulás nyomai. Egy új technológiának köszönhetően ez azonban már a múlté.


Sunbrellának nevezik azt a különleges eljárással készített árnyékoló vásznat, amelyek még tartós napsugárzás hatására sem veszítenek színükből. Nem kell a régen pompás színben tündöklő árnyékoló helyett egy kopottas, foltos vásznat szemlélnie a nyár végére, a Sunbrella vászon színe hosszú évekig megőrzi élénkségét.

A korábbi technológiákkal ellentétben ezen vásznak gyártása során a festékanyag nem csak a szálak felszínére kerül, ahol ki van téve a napsugarak roncsoló hatásának, hanem bezárják az anyag belsejébe. A pigmentek elzárása a fehérítő hatású tisztítószerek használatát is lehetővé teszik, hiszen ezek fakító hatása sem érheti el a mélybe zárt színt. Az időjárás viszontagságaira immunis anyag ezen kívül a penészedésnek és mohásodásnak is ellenáll, így a hosszú évek használata alatt az árnyékoló épp olyan kiváló minőségű maradhat, mint első felállításának napján.