Kevesebb klórt használna jakuzzi tisztításhoz?

A medence tulajdonosok egyik legnagyobb kihívása a víz állandó tisztán tartása. Ezt a legegyszerűbben klór hozzáadásával érhetjük el, ami kiválóan semlegesíti a káros organizmusokat, de szúrós szaga és bőrirritáló hatása miatt kevesen szeretik. Mit tehetsz, hogy csökkentsd a klórmennyiséget medencéd tisztításakor?


Ózonos vízszűrés

A probléma nem új keletű, ezért a fejlesztők reagálva az igényekre, legújabb masszázsmedencéknél már olyan beépített vízszűrőkkel dolgoznak, amelyek elvégzik a víztisztítás nagy részt. Ilyen például a Caldera Spas masszázsmedencékben található ózon rendszer, amely az egyik, ha nem a legerősebb oxidációt végzi a piacon. A medence teljes vízkészlete átfolyik rajta, letávolítva minden az olyan problémákat okozó mikroorganizmusokat, mint a baktériumok és az  algák. 

Ezüst

Az ezüst fertőtlenítő szerepét aknázza ki az ezüstion patron, ami bármely medencébe gond nélkül használható. A patron apró, ezüst kolloidos oldattal bevont kerámia golyókat tartalmaz, amelyeket a szűrőházba kell tenni. Ezekről a golyókról lassan és egyenletesen lekopik az ezüst, ami a vízbe oldódva végzi el baktérium és algaölő hatását. Mivel teljesen természetes anyagról van szó, így nem irritálja a bőrt, és fél évig nem lesz gondja a vízminőséggel.

AquaFinesse

Ez a víztisztító adalékanyag pont azzal a céllal jött létre, hogy a szervezetre és a környezetre ártalmatlan módon csökkenthessük a víz klór mennyiségét. A folyékony terméket hetente egyszer kell a vízbe önteni (vízmennyiséghez igazodó mértékben) és ezzel meg is akadályoztuk, hogy nehezen eltüntethető baktériumtelepek jöjjenek létre. A bőrhöz és a környezethez is kíméletes, ezért a medence elhasznált vízét akár másodlagosan is felhasználjuk leengedés után. Az adalékanyag használata mellett elegendő a lassan oldódó fertőtlenítő (triklór) tabletta használata, és így is garantált a kristálytiszta víz.