Őszi teendő lista jakuzzikhoz

A téli nagyüzem előtt érdemes a masszázsmedencéket alapos nagy generálban részesíteni, hogy ne a hóban, mínuszokban kelljen elhárítani a bajt. Előlegezd meg a víztisztítást, hogy télen már csak az élvezetekre koncentrálhass.


1. Vízcsere

Fél vagy negyedévenként úgy is esedékes, akkor miért ne most, még az igazán rossz idő beállta előtt csináld meg? Ha ősz közepén letudod a vízcsere fáradalmas gondját, egész télen élvezheted a a tiszta víz áldásos hatását.

2. Szűrőtisztítás

A vízcsere elengedhetetlen része a szűrőtisztítás. Ugye te sem akarod, hogy a tiszta vizet visszakoszolja a régen tisztított szűrő? Na ugye! A szűrő és a csőrendszer teljes áttisztítását érdemes még a víz leengedése előtt elvégezni, hogy a friss víz már csak a kristálytiszta szűrőn menjen át.

3. Tetőápolás

A thermo tető minden évszakban remek szolgálatot tesz, nincs ez másként télen sem. Ilyenkor is muszáj minden használat között lefedni vele a vizet, így ez is megérdemli az ápolást. Egy alapos külső-belső tisztítás után, jöhet a tetőápoló, hogy még sokáig élvezhesd a tökéletesen működő kiegészítőt.

4. Medencehéj karbantartás

Végül pedig a medence külső borításának is érdemes szentelni egy kis figyelmet. Amellett, hogy a nyári esők, sárfelverődések miatt koszolódhatott is, az ápolással óvod a héj épségét is. Egy gondosan ápolt felület ugyanis sokkal ellenállóbb az időjárással szemben, ami a téli hidegekben, fagyban és ónos esőben jól jön majd.