Grillezz te is szenvedéllyel a Grillezzünk! műsor segítségével

Folytatódik a kerti sütés és a parázs által lángra lobbantott grillszenvedély a TV2 friss magazinműsora, a Grillezzünk! második epizódjában! Míg az első részben már elmerülhettünk a kerámia kamadók varázslatos világában, megismertük az intelligens faszenes grillek titkait, valamint az OFYR egyedi megoldásait, ezúttal a gázgrillek, újabb grillezési módszerek, ellenállhatatlan receptek és szakértői praktikák kerülnek reflektorfénybe.


A TV2 friss magazinműsora, a Grillezzünk! második epizódjában ismét felejthetetlen gasztro kalandra hív! Újabb receptek, újabb technikák és újabb grillkiegészítők kerülnek fókuszba, de a klasszikusról sem feledkezhetünk meg, mint például a lecsó vagy a steak!  Legyen szó zamatos húsokról, ínycsiklandó street foodokról vagy kreatív vegetáriánus fogásokról, a műsor ötletekkel és inspirációval szolgál mindenkinek. Gondoltad volna például, hogy milyen sokat ad egy grillen készített hús és a BBQ fűszerezés a lecsó ízvilágához? Vagy hogy gázgrillen is készíthetsz finom BBQ ételeket?

Ezúttal három séf és három húsos finomság mutatkozik be, más-más grillen elkészítve. A gázgrill forgónyársán készül a porchetta, míg ugyancsak gázgrillben, de egy öntöttvas serpenyőben rotyog majd a lecsó, míg végül csak felfűtésre kerül egy faszenes grill is. A Kamado Joe kerámia grilljén egy tomahawk steak sül majd omlósra, miközben az is kiderül, hogy milyen marhából készül a sült és mi a különbség a takarmányozott és legeltetett állatok húsa között!

A Grillezzünk! szakértői tehát nemcsak receptet adnak, hanem apró, de értékes információkat is csepegtetnek ételkészítés közben. Bemutatják a hőmérséklet pontos szabályozását, a füstölés varázslatos világát és az alapanyagok gondos előkészítését is. Például, hogy miként használhatod a modern maghőmérőket és hogyan fér meg a technológia a tűzön sütés ősi hagyományával. Hogy kerámia kamado segít megőrizni a húsok nedvességét és íz gazdagságát! Vagy, hogy a rotisserie nyársak nemcsak egyben sült szárnyasok, hanem göngyölt húsok elkészítéséhez is tökéletes társak!

A műsor nem csak tanít, hanem lelkesít is. Megtudhatod, hogyan válaszd ki a legjobb minőségű húsokat, milyen fűszerekkel, pácokkal varázsolhatsz különleges ízvilágot, és miként készíthetsz otthon házi szószokat, amelyek feldobják a grillpartikat. A közvetlen, barátságos stílus élvezetessé változtatja a tanulást és a kísérletezést, amit otthon is bármikor folytathatsz.

A TV2-n vetített műsor ugyanis bármikor visszanézhető a Youtube segítségével, így ha elakadsz egy recept készítése közben vagy újra meghallgatnád a chimichurri elkészítésének módját, akkor csak kattints ide vagy keresd meg a Grillpláza Youtube oldalán a már leadott részek videóit és azonnal élvezheted a szakácssulit otthonod kényelmében! Ha szeretnéd új szintre emelni grilles tudásodat, vagy csak egyszerűen ellesnél pár profi fogást Czinege Tamástól, Máté Szabolcstól és Ladányi Jánostól, akkor kattints is a play gombra, és hagyd, hogy a Grillezzünk! tűzbe hozza a benned rejlő szenvedélyt! 

A műsorban szereplő grillek és grillkiegészítők mindegyikét megtalálod a Grillpláza kínálatában, ha szeretnéd bővíteni az otthoni grillparkodat!