Baconbe tekerve a zöldséges, hagymás, húsos golyók roppanós, sós külsőt kapnak, míg a belsejük ízletes és puha marad.

Baconbe tekert húsgolyó

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Baconbe tekert húsgolyó

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g darált marhahús
  • 2 db hagyma
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 2 db gomba
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek csípős ketchup
  • 1 kk szójaszósz
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 2 dl bbq szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 210 fokra.
  2. A két nagyobb méretű hagymát pucoljuk meg, vágjuk le a tetejét és az alját, majd vágjuk be középig és szedjük szét a rétegeket. A külső legnagyobb hagymagömbökbe töltjük majd a húsos keveréket.
  3. A nagyobb hagymahéjakat tegyük félre, a kisebbeket pedig vágjuk fel és keverjük össze az apróra vágott petrezselyemmel, gombával, cukorral, ketchuppel, szójaszósszal és zsemlemorzsával.
  4. Alaposan dolgozzuk össze a keveréket, majd töltsük bele a hagyma héjakba a húst.
  5. A töltött hagymákat tekerjük be a bacon szeletekbe. Ha kell rögzítsük őket fogpiszkálóval és mehetnek is a grillre.
  6. Süssük őket 40 percig, időnként megforgatva őket.
  7. Amikor lejárt az idő, kenjük le bőségesen bbq szósszal a gömböket, majd tegyük vissza még legalább 5 percre, hogy a szósz is rákaramellizálódjon a baconre.
  8. Krumplival tálalva izgalmas és látványos vacsora lehet belőle.