Füstölt fasírt

Elkészítési idő: 200 perc
Nehézség: 4

Füstölt fasírt

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 30 ml olaj
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zellerszár
  • 1 db répa
  • 2 db chili paprika
  • 5 g provance-i fűszerkeverék
  • 10 g worchester szósz
  • 670 g Darált marhahús
  • 450 g darált sertéshús
  • 2 db tojás
  • 120 ml barbecue szósz
  • 130 g panko
  • fél csokor petrezselyem
  • 5 g só
  • 5 g bors
  • 1 marék juharfa apríték

Elkészítés:

  1. Készítsd elő a grill a füstöléshez. A hőfokot állítsd be 130-150°C közé, a füstölőfát pedig áztasd be 30 percre.
  2. Egy lábasban melegítsd meg az olajat, majd az előre felvágott zöldségeket, add hozzá a provence-i fűszerkeveréket és a worchesterhire szószt és főzd 10 percig őket. (Vagy amíg megpuhulnak.)
  3. Ekkor tedd félre a zöldségeket, és ha a hőfok elérte a 130°C-ot tedd fel a fát, hogy beinduljon a füstölés.
  4. Közben keverd össze a darált húsokat a tojásokkal, a barbecue szósz felével, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, a sóval, borssal, majd végül add hozzá a főtt zöldségeket is.
  5. Óvatosan keverd össze az egészet (de vigyázz, hogy ne dolgozd túl) és alakíts két kenyérformát a masszából.
  6. A fasírtokat tedd grillező falapra, majd helyezd őket a keg alsó rácsára egy vízzel teli edény fölé.
  7. Zárd le a fedőt és így süsd 2,5-3 órát. Az utolsó fél órában kend le a fasírtokat a megmaradt barbecue szósszal.

Extra tippek:

  • A receptből két rúd fasírt lesz, ezért elképzelhető, hogy lesz maradék. Ezeket nyugodtan lefagyaszthatod vagy szendvics alapanyagnak felhasználhatod.
  • A juharfa helyett használhatsz hickory fát is a füstöléshez.
  • A panko egy kizárólag a kenyér beléből készült, nagyszemű morzsafajta, ami helyettesíthető morzásval vagy rusztikus morzsával.

A recepthez használj cédrus

falapot. Süsd ezen a húst!