- írta: Peitli Csilla
Enyhén citrusos osztriga falatok, kaviárral és sonkával. Kiváló előétel nyárra és télre egyaránt.
Grillezett osztriga és kaviár falatok
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 12 db friss osztriga
- 100 g pancetta sonka
- 50 g hering kaviár
- 1 db citrom
- 3 szál friss petrezselyem
- ízlés szerint tabasco
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 180 fokra.
- Amikor már meleg a grillt, tegyük az osztrigákat, és zárt tető alatt grillezzük 5-7 percig.
- Amikor az összes osztriga kinyílt, levehetjük őket és tegyük fel sülni a vékony szeletekre vágott pancetta (sertés) sonkát).
- Az osztrigákat tegyük egy kínáló tálcára, majd tegyünk a tetejükre a sonkából és a kaviárból.
- Szórjuk meg a kis falatkákat aprított petrezselyemmel, majd locsoljuk meg a citrom felével.
- Azonnal tálalhatjuk is a maradék citrommal, és kínáljunk mellé Tabasco szószt!