Az ősz ízeit és színvilágát megidéző sütőtökből izgalmas desszert készülhet a grillen.

Édes sütőtök nyársak

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 2

Édes sütőtök nyársak

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 2 ek olaj
  • 2 ek cukor
  • fél kk fahéj
  • fél kk chili

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes magas hőfokra.
  2. A tököt pucoljuk meg, vegyük ki a magházat és vágjuk fel a húsát nagyjából egyforma kockákra.
  3. A sütőtök kockákat húzzuk nyársra. (Ha fa nyársat használunk, mindenképpen áztassuk be legalább fél órára meleg vízben, mert sokáig sül majd az étel és ezalatt eléghet a száraz nyárs.)
  4. Egy kis tálkában keverjük össze a cukrot a fahéjjal és ha szeretjük az édes-csípős kombinációt, egy kis chilit is keverhetünk bele.
  5. A sütőtök nyársakat kenjük le olajjal, majd szórjuk meg a cukros keverékkel.
  6. Tegyük fel őket sülni és 10 percenként fordítsunk rajtuk egyet.
  7. Puhulásig süssük, majd magában vagy esetleg egy kis juharsziruppal meglocsolva kínáljuk.