Az ősz ízeit és színvilágát megidéző sütőtökből izgalmas desszert készülhet a grillen.
Édes sütőtök nyársak
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db sütőtök
- 2 ek olaj
- 2 ek cukor
- fél kk fahéj
- fél kk chili
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes magas hőfokra.
- A tököt pucoljuk meg, vegyük ki a magházat és vágjuk fel a húsát nagyjából egyforma kockákra.
- A sütőtök kockákat húzzuk nyársra. (Ha fa nyársat használunk, mindenképpen áztassuk be legalább fél órára meleg vízben, mert sokáig sül majd az étel és ezalatt eléghet a száraz nyárs.)
- Egy kis tálkában keverjük össze a cukrot a fahéjjal és ha szeretjük az édes-csípős kombinációt, egy kis chilit is keverhetünk bele.
- A sütőtök nyársakat kenjük le olajjal, majd szórjuk meg a cukros keverékkel.
- Tegyük fel őket sülni és 10 percenként fordítsunk rajtuk egyet.
- Puhulásig süssük, majd magában vagy esetleg egy kis juharsziruppal meglocsolva kínáljuk.