Csábítóan tápláló: Bacon szalonnába tekert, sajttal töltött grillezett datolya

Nassolni egészségesen is lehet: mindenki szeret néha az evés élményéért falatozni, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mivel csillapítjuk pillanatnyi sóvárgásunkat.


Nassolni egészségesen is lehet: mindenki szeret néha az evés élményéért falatozni, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mivel csillapítjuk pillanatnyi sóvárgásunkat.

Forrás: http://www.freckleandfair.com

A datolya tápanyagtartalmának köszönhetően akár diétás időszakban is pompás hozzávaló, főleg, ha úgy érezzük, hogy szívesen megdézsmálnánk a konyhaszekrény mélyén tárolt tiltott készleteinket. Személyes tapasztalatom szerint nem bűn a nassolás, egyszerűen csak olyan ételekkel kell körülvennünk magunkat, amik nem okoznak kárt: gyümölcsök, zabkeksz, zöldségek, stb.

Ez a könnyen elkészíthető recept kiváló példa arra, hogy egészséges fogásokkal is megörvendeztethetjük magunkat a tévé előtt, vagy épp a baráti összejövetelek alkalmával.

Hozzávalók:

1 doboz natúr camembert

15 szelet bacon félbe vágva

30 db kimagozott datolya

1 ág friss rozmaring

Szeleteljük fel a sajtot körülbelül 30 darabkára, majd töltsük őket egy-egy datolyába. Az ellenállhatatlan ízért pár rozmaringlevelet is helyezzünk az összeállításba. A megtöltött gyümölcsöt tekerjük bacon szalonnába (kb. fél szelet / datolya), s egy fogpiszkáló segítségével rögzítsük azt. Előmelegített grillen 6-8 percig süssük a falatkákat, legalább kétszer átfordítva őket.  

Ha többet szeretne megtudni a grillezés fortélyairól, vagy már hosszú ideje keresi az ön számára legmegfelelőbb berendezést, látogasson el az ürömi bemutatóterembe, hiszen a SpaTrend Expo jakuzzi kiállítás és vásár záró hétvégéjén a BBQ fortélyoké lesz a főszerep! A kültéri sütés szerelmesei szombaton és vasárnap Serényi Zsolt és Pataky Péter séfektől leshetnek el néhány ötletes fogást. Érkezési szándékát kérjük, jelezze előre itt, hogy felkészülhessünk fogadására!

Címkék: