A mexikói éttermek egyik közkedvelt előétele a jalapeno poppers, amit most egy kis füstöléssel és baconnel bolondítunk meg. A csípős ízek kedvelőinek kötelező falat!
Füstölt jalapeno poppers
írta: Bácsalmási Katalin
Hozzávalók:
- 0,5 csésze reszelt cheddar sajt
- 12 db zöld friss jalapeno paprika felezve, kimagozva
- 1 dl tejföl
- 250 gr hagymás-snidlinges krémsajt
- ízlés szerint fokhagyma granulátum vagy zúzott fokhagyma
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
- 24 db szeletelt bacon
Elkészítés:
1. A jalapeno és a bacon kivételével keverje össze alaposan az összes hozzávalót és tegyed egy vastagabb fagyasztózacskóba.
2. Felezze el, magozza ki és vágja ki a jalapeno-k erét (ezt a munkafolyamatot mindenképpen kesztyűben végezze).
3. Vágja ki a zacskó egyik sarkát és töltse meg a jalapeno csónakokat a sajtos keverékkel, majd tekerje be a töltött paprikákat egy-egy szelet baconbe.
4. Helyezze fel a japalenokat a grillre és füstölje azokat 1 órán keresztül 135 Celsius fokon. Hickory füstölőfát ajánlunk hozzá. Ha elkészült vegye le a grillről és forrón fogyassza! Jó étvágyat!