A mexikói éttermek egyik közkedvelt előétele a jalapeno poppers, amit most egy kis füstöléssel és baconnel bolondítunk meg. A csípős ízek kedvelőinek kötelező falat!

Füstölt jalapeno poppers

Elkészítési idő: 1,5 óra perc
Nehézség: 2

Füstölt jalapeno poppers

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 0,5 csésze reszelt cheddar sajt
  • 12 db zöld friss jalapeno paprika felezve, kimagozva
  • 1 dl tejföl
  • 250 gr hagymás-snidlinges krémsajt
  • ízlés szerint fokhagyma granulátum vagy zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • 24 db szeletelt bacon

Elkészítés:

1.  A jalapeno és a bacon kivételével keverje össze alaposan az összes hozzávalót és tegyed egy vastagabb fagyasztózacskóba.

2. Felezze el, magozza ki és vágja ki a jalapeno-k erét (ezt a munkafolyamatot mindenképpen kesztyűben végezze).

3. Vágja ki a zacskó egyik sarkát és töltse meg a jalapeno csónakokat a sajtos keverékkel, majd tekerje be a töltött paprikákat egy-egy szelet baconbe. 

4. Helyezze fel a japalenokat a grillre és füstölje azokat 1 órán keresztül 135 Celsius fokon. Hickory füstölőfát ajánlunk hozzá. Ha elkészült vegye le a grillről és forrón fogyassza! Jó étvágyat!