A bőr egészségét már a digital aging is veszélyezteti

A modern korral járó körülmények újabb és újabb kihívások elé állítják a bőr védekező rendszerét. Míg évezredekig a napfény és a stressz jelentette az elsődleges bőröregítő tényezőt, ma már a monitorokból áradó kék fény túladagolása is komoly problémákat okoz!


A tévé, a telefon, a monitor vagy a digitális reklámok az utcán - szinte állandósult - jelenléte mérhető hatással van a bőr korai öregedésére! Ez a fény ugyanis erős befolyással van a szervezet cirkadián ciklusára, tehát az ébrenléti/aktív és az alvó/regeneráló szakasz ritmikus változására. Sajnos nem jó befolyással!

A kék fény stimuláló hatása miatt a szervezet nehezebben áll le, hiába kapcsolod ki lefekvés előtt 2 perccel a mobilt. Ez nehezebb elalváshoz, elégtelen pihenéshez és morcos reggelekhez vezet. Ráadásul az éjszakai bőrregenerációt is felborítja. A bőrnek is megvan ugyanis a maga ritmusa, ami erősen összefügg a fény jelenlétével vagy éppen hiányával. A természetes napfény jelenlétének kitolása a kék fénnyel nem hagy elég időt a bőrnek a pihenésre, a feltöltődésre és az önjavításra.

A megfelelő regeneráció hiányában nő a bőrben lévő szabadgyökök mennyisége, hajlamosabbá válik a gyulladásokra, a pigmentálódásra és végső soron a korai bőröregedésre. Hamarabb megjelennek a ráncok, a bőr megereszkedik és veszít rugalmasságából.

Egyre több kutatás foglalkozik a környezetszennyezés és a digitális aging jelenségével, amire a kozmetikai ipar is válaszol. A QMS orvoskozmetikai termékcsalád epigen terméksorozata kifejezetten a modern kor bőröregítő hatásai ellen nyújt segítséget, védve a bőrt a környezeti károk rombolása ellen.

A bőrön át is felszívódó kollagénszérumok (Collagen Day Serum, Collagen Night Serum) pedig a már megjelent negatív hatások visszafordításában segítenek.

Használd ki a modern kor tudományos eredményeit és harcolj velük a modern kori problémák ellen!