- írta: Bácsalmási Katalin
Az őszi grillezés során nem szabad kihagyni a gesztenye sütést, ami különleges csemege lesz az esti beszélgetéshez, és a parázson tökéletesen megsül!
Parázson sült gesztenye
írta: Alfa Forni Magyarország
Hozzávalók:
- 1 kg gesztenye
- 1 db éles kés
- 1 db kosár
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kemencét 200 °C-ra. Vagy kezdjük el a sütést, amikor a korábban készült ételek után, visszahűlt a kemence erre a hőfokra.
- A hibátlan gesztenyéket vágjuk be egy egyenes vágással, nem baj, ha belevágunk a húsba is.
- A parazsat terítsük szét egyenletesen, amire könnyen felfekszik majd a sütéshez használt kosár.
- A gesztenyéket tegyük egy lyukacsos aljú kosárba és tegyük rá közvetlenül a parázsra.
- Süssük az egészet 20-30 percig, a gesztenyék méretétől függően, néhányszor megrázva és megforgatva a szemeket.
- Pucolás előtt hagyjuk őket egy kicsit kihűlni, de még melegen fogyasszuk.
+ 1 tipp: A lyukacsos aljú kosár segít a gesztenyék pirulásában és egy kellemes aromát is kölcsönöz a szemeknek, amitől igazi őszies/télies hangulata lesz ennek a csemegének.
+ 2 tipp: A Broil King rozsdamentes grill kosara kiváló választás ehhez (és zöldségekhez, rákokhoz, halakhoz is). A kosár rövidebb oldalain elhelyezkedő fülekkel könnyedén megforgathatjuk a szemeket. Anélkül, hogy egyesével kellene ezt megtennünk.
+ 3 tipp: Ha a parazsat kevésnek ítéljük meg, akkor tegyünk közé pár vékonyabb fadarabot. Várjunk, amíg már nem égnek, hanem parázslanak a fák, és kezdjük ekkor a sütést.