5 tipp a téli grillezéshez

A téli időszakban a grillezés remek kültéri program lehet. Különösen most, hogy este már nem is mehetünk sehova. A grillezéssel eltöltött időben együtt lehet a család, élvezheti a friss levegőt és még egy finom vacsora is jár jutalmul. Hogyan tedd még biztonságosabbá és szórakoztatóbbá a téli grillezést?


1. Öltözz rétegesen

A grill mellett állva és sürgölődve könnyen alábecsülhetjük a hideg erejét. A téli grillezéshez, ezért elengedhetetlen a réteges öltözködés, aminek a vége egy erős kötény és grillkesztyű legyen. A kabátok és pamut kesztyűk ugyanis nem szeretik a forróságot!

2. Tereprendezés és esővédelem

A grillezés helyét tisztítsd meg amennyire lehet hótól, levelektől, víztől. Mindegyik csak zavarná a grill körüli mozgolódást. Ugyanez igaz a hirtelen eleredő vagy már eleve szemetelő esőről. Az őszi, téli időszakban gyakran tapasztalható ez a gyenge, de tartós esőszitálás, ami meg tudja keseríteni a grillezést és a szabadban tartózkodást. Ezért használ vízhatlan napernyőt a grill fölé.

3. Világítás

Nyáron ez abszolút elhanyagolható, de az év végi korai sötétedés miatt most már szükséged lesz helyi világításra. A Napra kor délutántól nem számíthatsz, ezért szerezz be olyan világítást, ami elég erős és irányítható a fénye, hogy megkönnyítse a sütést.

4. Készülj a hosszabb sütésre

A külső hőmérséklet befolyásolhatja a grill felfűtési idejét, üzemanyag használatát és a sütés hosszát is. Ez még a Broil Kinghez hasonló profi grilleknél is megfigyelhető, de minél gyengébb a grill hőszigetelése, ez annál nagyobb késlekedést okozhat.

5. Szezonális finomságok

A megfelelő előkészület után már igazán nincs más hátra, mint a receptek felkutatása. Használd ki a szezonalitást és helyi zöldségeket, gyümölcsöket használj olyan ételekhez, ami melegítenek. Egy forró tányér ragu, egy csípős pác vagy egy tartalmas krémleves a testet és a lelket is melegíti majd.

Szerezd be most a téli grillezéshez szükséges kiegészítőket, grilleket nagy kedvezményekkel!