Az őszi sportolás legjobb kiegészítője a masszázsmedence

Hidegben sokkal nagyobb a sérülésveszélye az aktív mozgásnak, mert az izmok és ízületek könnyebben meghúzódnak. Egy apró sérülés is hosszú kihagyást eredményezhet, ezért érdemes az őszi-téli edzést jakuzzival kiegészíteni. Hogyan?


A meleg vizes medence mind a bemelegítésben, mind a levezetésben nagy segít lehet, így akár mindkét esetben érdemes bevetni. Ha csak egyet választhatsz, akkor mi a levezetést ajánljuk, mert így nemcsak a meleg víz izomlazító hatását, de a masszázs relaxáló és a felgyűlt tejsavat kimasszírozó előnyét is kiélvezheted.

Bemelegítésnél is nagyon hasznos, mert segít felkészíteni az izmokat a várható megerőltetésre. Már 10-15 perc is elég, hogy átmelegedjen a test, így az izmok rugalmasabbá válnak, és csökken a túlerőltetés esélye.

A melegben ülve kitágulnak az erek és felgyorsul a véráramlás is, ami majd a gyorsabb oxigénszállításban lesz az izmok segítségére. Hatékonyabbá válik egy-egy ilyen bemelegítés után az edzés és a medence rendszeres használata mellett az állóképesség is növekszik. Igazi win-win szituáció!