Esőben is biztonságos a jakuzzi használat?

A szeszélyes időjárás bármikor meglephet minket egy záporral, de egy égzengéssel teli vihar is könnyen lecsaphat a derült égből. Ilyenkor mi a legbiztonságosabb megoldás, ha a medencében ülünk? Ki kell szállni a vízből vagy a kellemes melegben is élvezhetjük az eső hűsítő záporát?


A meleg vízben élvezni a csendes eső hűsítő cseppjeit, egészen különleges élmény. Olyan, amit legalább egyszer mindenkinek ki kellene próbálnia. De bármilyen jó is a masszázsmedence szigetelése, mégis csak egy árammal működő eszközről van szó, így az óvatosság a kiszállás mellett szól. Hallgassunk erre a kis hangra?

A luxus medencék tervezésekor az egyik legfontosabb szempont a kültérben is tökéletesen biztonságos használat. Mivel a meleg vizű medence egész évben kellemes élményt nyújt, ezért nagyon sokat nem zárják falak közé a jakuzzit, hanem a kültérre, a természetbe telepítik. Így a medencében ülve, akár hóesésben és mínuszokban is kellemes körülmények között élvezhetik a friss levegőt. A kültéri használatra tökéletesen alkalmas masszázsmedencéknek a pára, az eső, de még a hó sem árt. A csendes, szemerkélő eső tehát nem rejt semmilyen kockázatot, hiszen a vezetékek biztonságos szigetelése nem hagyja, hogy az esővíz gondot okozzon. A kültérre tervezett medencék kiállják a természet legvadabb tombolását is. Vagy mégsem?

Amikor a csendes eső viharrá fokozódik, érdemes kiszállni a vízből és lehajtani a thermo tetőt.. Az égzengés ijesztő hangja vagy az erős szél, önmagában nem lenne probléma, de a villámlás már rejt némi kockázatot. Amikor elkezdi szórni az ég a cikázó villámokat, érdemes félbehagyni a fürdőzést és kikapcsolni a masszázsmedence áramellátását is, nehogy egy közelben lecsapó kisülés megrongálja a szerkezetet.

A tombolás elmúltával újra szabad a pálya. Visszamerészkedhetünk, hogy kiélvezzük a lehűlő levegő és a meleg víz közötti kontraszt kellemesen borzongató hatását és megcsodáljuk az eső utáni táj szépségét!