Jakuzziz japán módra

A japánok fürdéshez való hozzáállása már szinte vallásos áhítatot mutat. A víz nemcsak a test megtisztulását, de a lélek felüdülését és a gondok maguk mögött hagyását is jelképezi. Lesd el te is, hogyan csinálják!


Az európai fürdőkultúrától eltérő mederben fejlődő japán módi legnagyobb eltérése nemcsak technikai, de szellemi téren is megmutatkozik. A nap végi kötelező fürdővel lemossák magukról a megtett út porát, de mindig találnak időt a lazításra, kikapcsolódásra is.

A régi fürdőházak és a modern fürdőszobák kialakítása is ezt a formát erősíti. A tisztálkodás és az ejtőzés helyszíne ténylegesen különválik. A kosz lemosásához ott a zuhany. Itt mosnak hajat és a férfiak is gyakran itt borotválkoznak. A fürdőkádba már csak tisztán, teljesen lecsutakolva lépnek. Oda már nem visznek magukkal semmilyen tusfürdőt vagy balzsamot, a kádban már csak a forró víz és annak maradéktalan élvezete maradt. Mint a jakuzziban!

Ami ott a fűthető kád, az nálunk a jakuzzi. Ezekben nem ritka a 40-44 fokos víz sem, amibe nyakig merülve érezheted, hogy a hő elmos minden kételyt, problémát és rossz érzést. Amikor egy frissítő (és tisztító) zuhany után beülsz a jakuzzi felfűtött vizébe, rögtön megérzed majd a meleg fürdő felszabadító jellegét. És még be sem kellett kapcsolnod a masszázsprogramot!

Mindegy, hogy fizikailag vagy szellemileg fáradtál el a hosszú nap után vagy csak egy kis ént-időt szeretnél lopni magadnak a nagy rohanásban, egy 20 perces ejtőzés után garantáltan új emberként szállsz majd ki a medencéből. Felfrissít, edzésben tartja a szív-és érrendszert és pihentető alvást hoz. Erről szól a japán fürdő és a jakuzzizás élménye is!