5 megkérdőjelezhetetlen előnye a kamado grilleknek

A kamado grillek népszerűsége évezredek óta töretlen. A legkorábbi kerámia edények hosszú utat tettek meg napjainkig, de előnyeik számra nem csökkent. Sőt!


Kiváló hőtartás

A kamado grillek egyik legnagyobb előnye maga grill anyaga: a kerámia. Első osztályú a hőtartása, és felépítése is segít, hogy a meleg bent cirkulálva egyenletesen süsse az ételt. Minimális hőveszteséggel dolgozik, így hosszú ideig süthetsz egyetlen begyújtással. BBQ ételek készítéséhez remek választás.

Takarékosság

A kiváló hőtartás pozitív hozadéka, hogy kevés fűtőanyaggal is hosszan süthetsz. Nem kell sűrűn utántölteni, még a hidegebb és szelesebb időkben sem romlik a hatékonysága. Alapvetően faszénnel működik, de sokan használnak különböző fákat, szalmát fűtéshez és ízesítéshez egyaránt. Megéri kísérletezni vele!

Egyenletes hőeloszlás

A kamado grillek tojásdad alakja nem helytakarékosság miatt alakult ki, a hőeloszlásban játszik kiemelten fontos szerepet. Az alulról felszálló hő a zárt tető alatt csapdába esik és visszaáramlik, körbefogva az ételt. Ezáltal nemcsak egy oldalon, hanem minden irányból, egyenletesen sülnek a fogások. A kamadóban készülő ételeket tehát nem nagyon kell mozgatni sütés közben!

Sokoldalúság

A hőtartás és a faszenes, füstös aromák miatt igazi BBQ mester ez a grill, de itt még nem áll meg a tudása. Bár tényleg kivételesen jól teljesít, amikor hosszú távon kell egyenletes, alacsonyabb hőfokot tartani, ugyanolyan remekül  boldogul a füstöléssel, a pirítással és magas hőfokon történő gyors sütéssel. Kipróbálhatod tehát magad többféle sütésben és kedvedre kísérletezhetsz a grillen.

Különleges ízek

A kamado grillek zárt rendszere segít, hogy a sütés közben az ételben lévő aromák bent maradjanak. A Kamado Classic Joe grillhez most ajándékba hazavihető elektromos begyújtóval mellőzheted a begyújtó folyadékot, ami megzavarná az eredeti ízeket. Erre jön rá a faszén füstös aromája, amely tovább mélyíti az étel karakterét, így az ezen a grillen készült étel sosem lesz ízetlen vagy jellegtelen. Különféle füstölőfák alkalmazásával egyedi ízeket adhatsz az ételhez. Használj gyümölcsfákat, szőlőtőkét, teafüvet vagy éppen régi boroshordót!

A Kamado Joe grill sokoldalúsága sok örömet és izgalmas ízeket visz majd az életedbe, ha bemered vállalni a kihívást!