Üzletkötés szaunában

A szaunák meghitt, sokszor - szó szerint - meztelen légköre mély és tartalmas beszélgetés helyszíne, amit a finnek az üzletkötésben is kihasználnak. A forróságban lehullanak az álarcok és megmutatkozik az ember valója.


Szaunázni nemcsak egészséges, de a társas kapcsolatoknak is kifejezetten jót tesz egy-egy forróságban eltöltött baráti csevej. Amikor a meleg átjárja a testet, az izmok kilazulnak és feloldódnak a görcsök, akkor a testet követve a lélek is feloldódik. A stressz levetett palásként hever az ajtó előtt, az érzékek élesebbé és az elme is befogadóbbá válik.

Ezt az elmeállapotot használják ki a finnek az üzleti tárgyalások során, amit gyakran szaunába szerveznek. Ha meghívnak egy ilyen eseményre, nagyon jó indok nélkül nem is érdemes kibújni, mert egy jó üzlettől eshet el. Magyarországon a tárgyalásokat még ritkán viszik szaunába, de barátságok, családi vagy akár munkahelyi kapcsolatok megerősítésre kiváló helyszín a szauna.

A meghitt félhomály és a meleg egy védett burkot hoz létre, ahol könnyebb kitárulkozni és megbeszélni az önt emésztő problémákat és megmutatni legbelsőbb gondolatait.