Téli tippek masszázsmedencéhez

A masszázsmedencék karbantartásához és maximális élvezetéhez minden évszak egy kicsit más feladatot követel. Télen a hideg, csapadékos időjárás miatt kell pár szabályt betartani, hogy a fürdőzés biztonságos és a lehető legkellemesebb legyen.


A modern masszázsmedencék hőszigetelő burkolata szinte teljesen megvédi a vizet a külső hideg miatti lehűléstől, de a ez még önmagában nem elég. Belülről is óvja a víz hőmérsékletét a jetek ritkább járatásával. Mivel a befúvók hideg levegőt kevernek a vízbe, annak lehűlése természetes következmény, ezt csökkentheti a jetek szerényebb használatával.

A következő fontos lépés nem az energiaszámlát csökkenti, hanem magát a medencét védi. Ez pedig a vízszint gyakori ellenőrzése. Télen ez még fontosabb, mert ha a víz a megengedett szint alá csökken, a nagy fagyokban, akár a medence csőrendszere is sérülhet. Soha ne hagyja a víz egy bizonyos szint alá süllyedjen, így megelőzheti a fagykárokat.

Az utolsó tippünk egy jó tanács, amitől nem lesz hosszabb életű a medence, és nem lesz kevesebb az áramszámla sem, de az ön élete biztosan komfortosabbá válik. Cserélje le a vizet még a fagyok és a hó beköszöntése előtt. Mivel a medence vizét negyed-fél évente mindenképpen cserélni kell, ezért nagy az esély rá, hogy egy csere az őszi/téli időszakba is belecsúszik. A kinti hidegben és fagyban még hosszabbnak tűnik majd a medence vízcseréje, az elgémberedett ujjakról és a csúszós burkolatról nem is beszélve. Tegye egyszerűbbé életét, és lásson hozzá a vízcseréhez még a jó időben.

hat napon át tartó Black Friday keretein belül most ön is rátalálhat álmai masszázsmedencéjére: november 19. és 24. között különleges akciókkal várja önt a SpaTrend! Rendezze be saját wellness terét, s találja meg az otthonához leginkább illő kiegészítőket a prémium minőségű jakuzzik, kerti bútorok, grillek, árnyékolók és szaunák világában.