- írta: Peitli Csilla
Karácsonyi forró ital a grillről
- írta: Peitli Csilla
- 2017.12.12
A téli grillezéskor ne csak ételben, hanem italban is gondolkozhatsz. A meleg italok ideje ez, amelyeknek az a kis füstös íz, egészen különleges aromát ad majd. Míg a húsok sülnek, készítsd el a karácsonyi grogot az oldalégőn.
A téli grillezéskor ne csak ételben, hanem italban is gondolkozhatsz. A meleg italok ideje ez, amelyeknek az a kis füstös íz, egészen különleges aromát ad majd. Míg a húsok sülnek, készítsd el a karácsonyi grogot az oldalégőn.
Hozzávalók:
1 üveg száraz, vörös bor
60 ml Aperol vagy narancslikőr
60 ml méz
1 db narancs
fél marék csillag ánizs
4 db fahéj rúd
Elkészítés:
Egy nagyobb hőálló edénybe öntsd össze a bort és a likőrt, majd adj hozzá minden más fűszert és ízesítőt is.
Közepes hőfokú grillen (vagy ha az nem szabad, az oldalégőn) kezd el összemelegíteni a hozzávalókat zárt tető vagy fedő alatt. Nem kell, hogy forrjon, elég ha forrás közeli állatpoban, hagyod az ízeket minél jobban összeérni.
Amikor már érzed a finom, fűszeres illatát, vedd le a tűzről és a fűszerek eltávolítása után, öntsd poharakba. Narancsszeletekkel díszítve kínáld.
Ha szeretnél professzionális körülmények között grillezni, kattints a Grill Pláza honlapjára, ahol az év végéig még exkluzív ajánlatok keretein belül juthatsz hozzá új kedvenc konyhai kiegészítőidhez!