- írta: Peitli Csilla
Karácsonyi kényetetés: forró csoki a grillről
- írta: Peitli Csilla
- 2017.12.13
Ital a grillről? Karácsonykor minden lehetséges, a grillnek ismeretlen oldalát is feltérképezheted, hogy a konyhát kicsit mentesítsd az ünnepi előkészületek alól. Amíg sül a hús a rácson, odatehetsz egy forrócsokis lábast is a tűzre, hogy megédesítsd a várakozás perceit.
Ital a grillről? Karácsonykor minden lehetséges, a grillnek ismeretlen oldalát is feltérképezheted, hogy a konyhát kicsit mentesítsd az ünnepi előkészületek alól. Amíg sül a hús a rácson, odatehetsz egy forrócsokis lábast is a tűzre, hogy megédesítsd a várakozás perceit.
Hozzávalók:
2 csésze cukrozatlan kakópor
1 csésze cukor
6 csésze tej
2 csésze tejszín
4 teáskanál vanília
4 ek juharszirup
apró pillecukor
fahéj
tejszínhab
Elkészítés:
Egy nagyobb hőálló edénybe keverd össze a kakóport, a cukrot, a tejszínt, a tejet, a vaníliát és a juharszirupot, majd tedd fel a közepes hőfokra melegített grillre.
Várd meg, míg elkezd gyöngyözni az ital, ekkor mérsékelheted a hőmérsékletet vagy tedd a grill hidegebb részére az edényt. Fedd le, és hagy pár percig, hogy összeérjenek az ízek.
Tálaláskor tegyél a csészényi forró csoki tetejére jó sok tejszínhabot, pillecukrot és egy kevés fahéjas szórást.
Ha szeretnél professzionális körülmények között grillezni, kattints a Grill Pláza honlapjára, ahol az év végéig még exkluzív ajánlatok keretein belül juthatsz hozzá új kedvenc konyhai kiegészítőidhez!