A császár, bár nem egy diétás fogás, megfelelően elkészítve egy igazi ízbomba és amennyiben a bőre is megfelelően ropogós, nem hibázhatunk vele.
Itt a tuti tipp a ropogós bőrhöz.
Bőrös császár Kamado Joe grillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1.5 kg börös császár
- 100 g Tengeri só
- 1 db citrom leve
- 80 g JD's SPG rub
Elkészítés:
A császár bőrét alaposan besózom, és 30 percig hagyom rajta, addig a Kamado Joet a deflektorkövekkel együtt 180 fokra felfűtöm és stabilizálom a hőmérsékletet. A sót letörlöm, majd citrommal átkenem a bőrt és tenderiserrel megszúrkálom. A húsos felét rubozom.
Bőrrel felfelé a rácsra teszem és nagyjából 2 órát sütöm, majd a hőmérsékletet emelem 220 fokra és további 15-20 percig sütöm, amíg a bőr hólyagos és teljesen ropogós nem lesz