A masszázsmedence túl meleg a nyári használhathoz?

A kültéri masszázsmedencék forró vize csábító, ha az időjárás hidegebbre fordul. A meleg víz biztonságából nézni a szállingózó hópelyheket egészen páratlan élmény, de ez nem jelenti azt, hogy nyáron ne élvezhetné a medencéjét. Mit tegyen, hogy a nyári kánikula alatt is ugyanolyan öröm legyen elmerülni a habokban, mint az őszi, téli hónapokban?


Amikor a higanyszál harminc fok fölé kúszik, első gondolatunk nem egy forró fürdő, még akkor sem, ha a masszázsprogramok hívogatnak. Egy kis hőfokigazítással azonban lejjebb vehető a medence hőmérséklete, hogy a legnagyobb forróságban is használhassa lehűlésre. A testhőmérsékletnél hidegebb vizet hűsnek érezzük majd, így akkor is bátran fürödhet, ha éppen nem vágyik melegre.

A nyári módra való átálláskor nem kell csap hideg vízben gondolkodnia és a víz lehűtésén fáradoznia. Már a testhőmérsékletnél egy-két fokkal hidegebb beállításnál is hűsítőnek fogja érezni a vizet. Ha napközben, a legnagyobb melegben  csobbanna szívesen a medencébe, ez a trükk is elegendő lehet.

Ne feledkezzen meg ugyanakkor a tető használatáról sem. Ennek hiányában a napsugarak könnyebben felmelegítik a vizet és óhatatlanul is feljebb kúszhat a víz hőfoka. A nappali órákban a tetővel elszigetelt víz viszont lassabban melegszik, mint a levegő, ezért hosszabb ideig megmarad a kellemesen alacsony hőfok, köszönhetően a modern masszázsmedencék kiváló hőszigetelésének. Estére ellenben vegye le a tetőt, és hagyja, hogy a lehűlő levegő hűtse a vizet és kicsit átszellőzzön a medence. Ekkor be is kapcsolhatja a befúvókat, amelyek a kívülről beszívott hidegebb levegőt pumpálnak majd a vízbe, elvégezve ezzel a hűtés egy részét.