Hogyan hűsölj a masszázsmedencében?

A masszázsmedencék a meleg vízről és a relaxáló masszázsélményről szólnak, de mit lehet tenni, ha éppen hűsebb vízre vágysz? A hideg víz terápiás erejét sem szabad lebecsülni és a nyári melegben sem a 40 fokos vízre vágyunk. Mi a megoldás?


A jakuzzik vizének lehűtésére sokáig csak házi módszerek álltak a rendelkezésre. Ezek előnye, hogy típustól függően bárki élhet velük. A melegítés kikapcsolás után hagyni kell, hogy lehűljön a víz. Ehhez éjszakára érdemes kicsit felemelni a thermo tetőt, hogy szellőzhessen a víz. A jetek bekapcsolásával felgyorsítható a folyamat, mert ha a levegő hűvösebb, mint a víz, akkor a kintről beszívott és vízbe pumpált levegő hűti majd a vizet.

Ezzel a módszerrel azonban lassú és nagyban függ a külső hőmérséklettől. Ha ennél precízebb és gyorsabb megoldást keresel, akkor az olyan masszázsmedencéket ajánljuk, amelyekben hűtőrendszer található! Ilyenek például a Caldera Spas egységek.

A Cantabria, a Geneva, a Niagara, a Makena, a Salina és a Martinique modellek is tartalmaznak már CoolZone rendszert, amely a víz melegítése mellett, annak hűtéséről is képes gondoskodni. Ez az összetett és megbízható megoldás lehetővé teszi, hogy reggel még meleg vízben lazulva készülj a napra, míg az esti edzés után hideg vízben ülve számolj le az izomsérülésekkel.

A CoolZone-nal bármilyen általad választott vagy preferált hőfokot beállíthatsz, már 15 foktól kezdődően. Bár ilyen hideg vízre a hideg terápiás (izomsérülések kezelése, duzzanatok csökkentése) merüléseken kívül aligha lesz szükség, de a lehetőség benne van, így még nagyobb repertoárral rendelkezik majd a medencéd a gyógyhatások terén.

A család pedig a legnagyobb melegben is élvezheti a hűsítő vizet és a masszázsprogramok lazító hatását!