Leteszteltem a bbq világ új és modern maghőmérőjét. A Meater több, mint tökéletes...

Pénteken kipróbáltam a Meater + maghőmérőt, egy kiterített csirkével. Nagyok voltak az elvárásaim vele szemben, hiszen a gyártó elég sok mindent ígér, és minderről a gyakorlatban is meg akartam bizonyosodni.


Megjelenés:
Amikor megérkezett a kis csomag, egy sima egyszerű letisztult doboz került elém. Nincs túlcsicsázva, egyszerű és letisztult. Ami rögtön szembetűnő volt, hogy a doboz belső felületén azonnal megköszönték, hogy a Meatert választottam és felkínálják a lehetőséget, hogy milyen közösségben tudom megosztani a sütéseimet.


A nagy dobozon belül egy kisebb szintén nagyon esztétikus csomagolásban találtam meg a töltőt, ami egy igényes fa doboz. Ez a doboz tartalmazza magát a hőmérőt is, ami (bár ez személyes vélemény) nagyon szép és kifejezetten igényes kivitel.


Támogatás:
Mivel a Meater hőmérő tulajdonképpen egy vezeték nélküli szonda, így az applikáció letöltése után
tudtam használni. A csatlakoztatás és a párosítás nagyon egyszerű volt, mert maga az alkalmazás
lépésről lépésre vezet végig a folyamaton és csak akkor enged továbblépni, ha az adott műveletet
vagy beállítást sikeresen végrehajtottam. Ezen felül pedig a dobozban elhelyeztek egy kis kártyát,
amin feltüntették, hogy milyen weboldalon találok további információkat, vagy milyen mail címen tudok segítséget kérni, ha szükségem lenne rá.

Működés:
A leírásokban mindenhol hangsúlyozzák, hogy vezeték nélküli, ami nagy lehetőségeket rejt
számomra, mert előre látom, hogy milyen jó szolgálatot fog tenni, amikor forgatónyárssal sütök…
Amikor kiválasztottam, hogy milyen hústípust fogok sütni (az első teszt egy csirke volt) akkor további opciókkal tudtam pontosítani, hogy konkrétan mi is fog készülni. A szárnyas kategórián belül ki tudtam választani a csirkét, azon belül pedig azt, hogy valamelyik része a csirkének vagy pedig egész csirke. Következő lépésként az alkalmazás javaslatot tesz a megfelelő maghőmérsékletre is. Ami picit furcsa volt számomra, hogy a 74 Celsius fok maghőmérsékletnek medium-well megnevezést adtak. Miután beállítottam, hogy milyen maghőmérsékletnél szeretném levenni a rácsról a csirkét, segítséget is kaptam, hogy pontosan hova is szúrjam a Meatert, (egyébként a javasolt hely a mell volt). Ez a mozzanat nagy segítség lehet akkor, ha olyat húst sütünk, amivel még nem volt dolgunk. A maghőmérsékletet és a valós rács hőmérsékletet pillanatok alatt kijelezte az alkalmazás, és egy sávval jelezte is a hátralévő sütési időt. Nagyjából 5 perc elteltével várható sütési időt is mutatott, amit a maghőmérséklet emelkedéséből kalkulált ki a hőmérő. Az alkalmazáson belül be tudtam állítani, hogy mennyi idővel a sütés vége előtt jelezzen, ami kifejezetten jó volt, mert kalkulálni tudtam, hogy mikor kenjem le BBQ szósszal a csirkét.
Lehetőségem volt, egy grafikonon is nyomon követni a sütés folyamatát. Pontosan meg tudtam
nézni, hogy hogyan alakult a sütés ideje alatt a rácshőmérséklet valamint azt is, hogy milyen ütemben növekedett a hús maghőmérséklete.

Kezelés:
Nagyon tetszik, hogy az egész szonda vízálló, így simán el tudtam mosni folyóvíz alatt és nem voltak olyan részek, amiket óvnom kellett volna a víztől. Ezen felül pedig nagyon nagy előny, hogy a
mosogatógépbe is be tudtam rakni.

Összegezve a Meater egész más dimenziókat nyit meg, mint a hagyományos hőmérők, mert a
legtöbb esetben ha wifi-s vagy bluetooth eszközről beszélünk, akkor is valamilyen vezetékes módon
kapcsolódik a szonda és a mérőegység. Arról nem is beszélve, hogy legalább 2 vezeték, hiszen ha
mérni akarom a maghőmérsékletet és a rács hőmérsékletet is, azt pedig nem tudom megoldani 1 szondával.

Nekem nagyon tetszett ez a rendszer használat közben és csak ajánlani tudom.