Serranoba göngyölt töltött csirkemell libanyakban sütve, cukkini szönyegen, parmezános polentával

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: 4

Serranoba göngyölt töltött csirkemell libanyakban sütve, cukkini szönyegen, parmezános polentával

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • pác: 1,5 dl olívaolaj
  • 1 ek mustár
  • 0,2 dl balzsamecet
  • 1 tk csirke grill fűszerkeverék
  • 2 szál bazsalikon
  • töltött húshoz: 36 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg csirkecomb filé
  • 3 db trikolor paprika
  • 2 db libanyak
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 4 szelet serrano sonka
  • 2 dkg aszalt paradicsom
  • 2 szál friss bazsalikom
  • 4 szál friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagmya
  • 1 tk só
  • 2 tk színes bors
  • cukkinis polentához: 10 dkg kukorica dara
  • 1 tk só
  • 5 dl víz
  • 5 g parmezán sajt
  • árpagyöngye salátához: 10 dkg árpagyöngye
  • 2,5 dl víz
  • 1 csipet só
  • 10 dkg zöldsaláta miy
  • 15 dkg koktél paradicsom
  • trikolo paprikamártás: 1 tk só
  • 3 db trikolor paprika
  • 1 tk fehérbors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A húsokat előző este bepácoljuk.
  2. Elsőként a bőr nélkül csirkecomb filét felhelyezzük a rácsra, és félkészre sütjük. A kicsumázott kaliforniai paprikákból egy-egy szeletet levágunk a töltelékhez, és a maradékot ugyancsak a rácsra helyezve megsütjük. A félig sült comb filét ledaráljuk és a többi öszetevővel elkeverve elkészítjük a tölteléket.
  3. Alufóliát helyezünk egy deszkára, ráterítjük a két szelet serranot,majdn rájuk terítjük a csirkemell filét, ráhalmozzuk a fele tölteléket és feltekerjük. A kész töltötthúst ezután libanyakbörbe bújtatjuk és az alufóliába beletekerjük. Kezdődhet a sütés! Kb. 15 percig sütjük, egyenletesen forgatva és mikor érezzük, hogy a hús már elég szilárd, kiveszük az alufóliából, majd a rácsra viszahelyezve tovább sütjük, ameddig a bőr finom ropogós nem lesz.
  4. Mikor a hús már majdnem tökéletes, az előzetesen megfőzött és formába öntött polentából négy szeletet vágunk és a rácsra helyezzük.
  5. Közben a sült paprikákat egy turmix, vagy botmixer segítségével finomra daráljuk és tetszés szerint ízesítjük.
  6. Ha nagyjából mindennel megvagyunk, végezetül álítsuk össze a sült salátát! Egy serpenyőben bazsalikomos olivaolajat hevítünk, beleszórjuk az előre megfőzött árpagyöngyét és a többi összetevő hozzáadásával meleg salátát készítünk!
  7. Ha minden összetevő kész, tálaljuk és fogadjuk a gratulációkat!

 

A különleges ízhatás érdekében süsd a húst grillrácson.