Tavaszi ébredés a masszázsmedencének

Tavasszal nem csak a természet újul meg, de a kültéri bútorokra, eszközökre is ráfér egy alapos karbantartás. Pontosan ez a helyzet a jakuzzival is, ami a téli állás vagy éppen folyamatos használat után megérdemli a kényeztetést.


Kétféle jakuzzi tulajdonos van. Az egyik leengedi a medence vizét és téliesíti a jakuzzit, akár mert az a nyaralóban van, akár mert nem tudja kihasználni. Míg a másiknál ekkor indul be a főszezon, és a jakuzzizás gyakori esemény a házánál. Bármelyik csoportba is tartozz, épp itt az ideje egy nagy generálnak. Ha szeretnéd a nyári szezon előtti jakuzzi karbantartás, feltöltést szakemberre bízni, akkor még most foglalj időpontot a SpaTrend szakszervízében, nehogy beteljen a fiúk naptára. A téli állás után különösen fontos egy alapos átvizsgálás, amit érdemes profira bízni. A negyed, félévente esedékes vízcserét viszont akár te is elvégezheted. Hogyan?

1. Tiszta csőrendszer

A takarítást már akkor elkezdheted, amikor a vizet még le sem engedted. Használj gyorsan oldódó és a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolító csőrendszertisztító tablettát, ami megszabadít az amúgy elérhetetlen helyeken lerakódott kosztól. Ezt a nagy ágyút elég évente vagy még ritkábban bevetni, mert a régebbi lerakódásoktól is megszabadít. Ha a szerviz csapat mást nem ajánl, akkor a vízcsere előtt kell 48 órával a szűrő nélküli szűrőházba morzsolni és naponta párszor megjáratni a keringetést, hogy mindenhova eljusson a tisztítószer. A fürdés ekkor nem ajánlott!

2. Vízleengedés

Miután a tabletta hatására megtisztultak a nehezen elérhető helyek is, jöhet a víz leengedése. Kapcsolj ki minden elektronikát, és lassan folyasd ki a vizet. Az így kapott szürke vizet akár össze is gyűjtheted, hogy a későbbiekben még felhasználd terasz, kerti bútor vagy autó mosásra.

3. Belső tisztítás

A víz nélküli medencét vesd alá egy alapos takarításnak kívül és belül. Ne hagyd ki a tetőt sem, amire nemcsak télen, hanem tavasszal, sőt nyáron is nagy szükséged lesz. A lámpák és a fejpárnák áttörléséről se feledkezz meg. Használj puha rongyot, majd egy hosszas lemosással fejezd be a procedúrát, hogy minden kemikáliát eltávolíts. Amikor belülről már ragyog a medence, jöhet egy gyors külső áttörlés it, hogy a fények és a jakuzzi vonásai is a legjobb formájukban tündökölhessenek.

4. Jöhet a szűrő

A korábban eltávolított szűrő tisztításáról sem feledkezhetsz meg. Ez hozzátartozik a nagytakarításhoz, ha nem akarod, hogy egy koszos szűrő tönkre tegye az eddigi munkádat.  A szűrőket helyezd speciális tisztítófolyadékba, amely leoldja a lerakódott szennyeződéseket, majd egy öblítsd le őket. Ehhez kapható egy speciális fejjel rendelkező kiegészítő, amivel még a szűrő mélyebb részeit is könnyen eléred. Ha már elhasználódott a szűrőkészlet, akkor cseréld ki őket újra, és szerezz be pót darabot is, hogy mindig legyen egy-két extra darab. 

Ezután már nincs más dolgod, mint friss - lehetőleg szűrt vízzel - feltölteni a medencét, és várni, hogy felmelegedjen.

Ha inkább szakemberre bíznád a tavaszi előkészítést vagy nagytakarítást, akkor a bízd magad bátran a SpaTrend szakembereire, akik segítenek, hogy zavartalanul élvezhesd masszázsmedencédet az idei szezonban!