Minimalista sajtburger recept azoknak, akik nem félnek a csípős ízektől. A chili paprika mennyisége ízlés szerint növelhető!

Grillezett chili burger

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Grillezett chili burger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g darált marhahús
  • fél kk fokhagfyma por
  • fél kk hagyma por
  • 6 szelet sajt
  • 3 db chili paprika
  • 6 db Hamburger zsemle
  • fél kk só
  • negyed kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kisebb edényben keverjük össze a fokhagyma port, a hagyma port, a sót és a borsot.
  3. A fűszereket adjuk a húshoz, és kevés mozdulattal gyúrjuk bele alaposan, hogy egyenletesen elterüljenek.
  4. Formázzunk egyforma húspogácsákat, amiket tegyünk fel a forró grillre sülni.
  5. Süssük 3-5 percig az egyik oldalon, majd fordítsuk meg.
  6. Ekkor tegyük rá a sajtot a húsra, fedjük le és süssük újabb 3-5 percig.
  7. A megpirított zsemléket kenjük le a kedvenc szószunkkal, erre jöhet a húspogácsa. tegyünk rá 2 evőkanál apróra vágott chilit.