Zsenge salátalevellekel és bazsalikomos fetával töltött grillezett csirkecomb filé pármai sonkába göngyölve, vörös pesto-val Lui Chef módra

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Zsenge salátalevellekel és bazsalikomos fetával töltött grillezett csirkecomb filé pármai sonkába göngyölve, vörös pesto-val Lui Chef módra

írta: Juhos Norbert

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb filé
  • 40 dkg feta sajt
  • 8 szelet pármai sonka
  • 1 csomag verona mix saláta
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 5 g csirke fűszerkeverék
  • 20 dkg szárított paradicsom
  • 5 dkg fenyőmag
  • 2 ger fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2,5 dl extraszűz olívaolaj
  • 3 g bors
  • 3 g só

Elkészítés:

  1. A Pármai sonka szeleteket alufóliára terítjük, majd a csirkecomb filét ráhelyezzük.
  2. A bazsalikom leveleket apróra vágjuk és a fetasajttal összekeverjük és a kiterített csirkecomb filé közepére helyezzük.
  3. Ezután a sajt mellé tesszük a saláta leveleket és az alufóliában, gondosan felgöngyöljük a húst!
  4. Sütési hőmérséklet 200°C, kb. 10-15 perc.
  5. A vörös pestóhoz a szárított paradicsomot 5 percre meleg vízbe áztatjuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  6. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, mert gyorsan megég, ezért a serpenyőt gyakran rázzuk meg pirítás közben.
  7. A nyers paradicsomot kimagozzuk, csak a paradicsom tömör húsát használjuk fel.
  8. Az összes szilárd hozzávalót turmixgépbe tesszük - a felaprított bazsalikomból is tegyünk bele 2 evőkanállal, hozzáadjuk a fűszereket és fokozatosan az olívaolajat. Ízlés szerint durvábbra vagy finomabbra, homogénebbre turmixoljuk.

Extra tippek:

  • A vörös pestót bármilyen tésztához adhatjuk, de roston sült húsokkal tálalva is nagyon finom. Hűtőszekrényben jól eltartható. Tegyük jól záródó üvegbe és a tetejére öntsünk egy kevés olívaolajat, hogy a levegőtől elzárjuk.
  • A fenyőmag mandulával helyettesíthető.

 

Süsd az alapanyagokat öntöttvas grillrácson.