Elkészítési idő: pácolás + 10 perc
Nehézség: 1

Mézes-szójás csirke

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 4 ek méz
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 g só
  • 5 g bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk tabasco szósz
  • 1 ek citromlé

Elkészítés:

  1. A recept nagyon egyszerű: mindent hozzávalót (a csirke kivételével) keverjünk össze.
  2. Nem érdemes túl sok sót belekeverni, hiszen a szójaszósz eleve sós, de egy kevés mindenképpen használható.
  3. A pácolási idő nem túl hosszú, 2-3 órányi már megteszi a hatását, de ha másnap sütjük még jobb a hús, hiszen a cirtomlé savasságától jobban megpuhul.
  4. Amikor eljön az idő, gyorsan megsütjük. Nem érdemes sokat várni vele, hamar kiszáríthatjuk az aznapi vacsinkat.
  5. Sütögetés közben párszor megkenhetjük még a csirkéket, ami gyönyörű barnás vöreses színt kap a karamelizálódott méztől.

Extra tippek:

  • Köretnek saláta, krumpli, ki mit szeret!
  • A fokhagymából ízlés szerint kerülhet bele több is.
  • Nyári grillezéskor érdemes a csontozott csirkemellet kettévágni és csonttal együtt megsütni.

 A pác felviteléhez használj szilikon fejű ecsetet.