Profilom 2017. október 23. Hétfő - Köztársaság kikiált., Gyöngyi

Mézes-szójás csirke


A pácolással együtt is hamar elkészül ez a pár hozzávalóból álló étel, köszönhetően a csirke semlegesebb ízének. A szója, a méz és a fokhagyma klasszikus hármasa mellé egy kis csípősség is beköltözik a tabasco szósz hozzáadásával.

A recept nagyon egyszerű: mindent hozzávalót (a csirke kivételével) keverjünk össze.

Nem érdemes túl sok sót belekeverni, hiszen a szójaszósz eleve sós, de egy kevés mindenképpen használható.

A pácolási idő nem túl hosszú, 2-3 órányi már megteszi a hatását, de ha másnap sütjük még jobb a hús, hiszen a cirtomlé savasságától jobban megpuhul.

A folytatáshoz kattins ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook