Ha meztelenül alszol, még a fogyás is könnyebb

Hálóing nélkül nem csak szexisebb, de egészségesebb is ágyba bújni, mert ahogy hajnalig hűl a tested, egyre több kalóriát égetsz el.


Hálóing nélkül nem csak szexisebb, de egészségesebb is ágyba bújni, mert ahogy hajnalig hűl a tested, egyre több kalóriát égetsz el.

A divat a hálószobát sem kerüli el, és bár kétségtelenül vonzó egy lenge női pizsama vagy egy dögös hálóing, de ha kendőzetlenül alszol, olyan folyamatok indulnak el a szervezetedben, melyek még a betegségektől is megóvnak. A kutatást a US National Sleep Foundation alváskutató intézet végezte. Felmérésük alapján az az ideális, ha fél fokkal csökken a testhőmérsékleted, mire elalszol. Akkor pihentető az alvás, ha tovább hűl a szervezeted hajnak négyig, bár a kéz- és lábfejet mindig melegen kell tartani. Az így elérhető intenzív pihenés erősíti az immunrendszeredet, ésgarantálja, hogy erőtől telve ébredj, és mivel a szervezeted arra kényszerül, hogy melegen tartsa magát, ezért jó néhány kalóriát is elégetsz éjszaka. A zsírégetéssel együtt pedig csökken a cukorbetegség kialakulásának veszélye is.

Szexológusok általában azt tanácsolják, hogy párok ne aludjanak együtt meztelenül, mert könnyen elveszíthetik a másik teste iránti érdeklődést és megszokottá válik a ruhátlanság. Ebben van is némi igazság, de a US National Sleep Foundation tanulmánya arra is rámutatott, hogy a meztelenül alvó párok szervezetében jóval több oxitocin, vagyis „szerelem hormon” termelődik, mely erősíti az immunrendszert, elmulasztja a szorongást, sőt, vérnyomáscsökkentő hatása is van.

Ami pedig a szexet illeti: ha már meztelenek vagytok mindketten, akkor elalvás előtt más kalóriaégető módszerbe is könnyebben bele tudtok fogni.

Címkék: