Ezt kend a sarkadra! – 9 házi megoldás a száraz sarkak ellen

A száraz sarkakat nem kifizetődő elhanyagolni, a kis szépséghiba csúnya repedésekbe csaphat át, ha nem figyelsz. Szerencsére egyszerű házi praktikákkal megelőzheted, hogy sarkad látványára még cipőd is sírva fakadjon.


A száraz sarkakat nem kifizetődő elhanyagolni, a kis szépséghiba csúnya repedésekbe csaphat át, ha nem figyelsz. Szerencsére egyszerű házi praktikákkal megelőzheted, hogy sarkad látványára még cipőd is sírva fakadjon.

Növényi olaj

Zuhany után kend be a sarkad növényi olajjal – olíva, napraforgó, lenmag, stb. -, húzz rá egy pár meleg zoknit, és irány az ágy. Az eredményt már 2-3 alkalom után látni fogod.

Banán

Készíts banánpépet – egy fél érett banánt nyomkodj össze villával, vagy ess neki botmixerrel, majd kend be vastagon sarkad, és 15-20 perc múlva mosd le. A banánt nemcsak a sarkadra, hanem más száraz bőrfelületedre is felhasználhatod.

Kókuszolaj

Az egzotikus kókuszolaj egyre népszerűbb a reformkonyha hívei között, de a bőrápolás területén sem elhanyagolhatóak jótékony hatásai. Használhatod hajadra, testápolónak, sőt, sarkad szárazságán is sokat segít. Lemosni nem kell, hagyd, hogy bőröd teljesen felszívja az olajat.

 

Shea vaj

Egyszerűen kend be natúr vajjal a sarkad, ami segít megőrizni annak nedvességtartalmát, és felpuhítja a bőrt.

Méz

Az otthoni szépségápolás jolly-jokere a száraz sarkakon is segít. Kend be lefekvés előtt a sarkakat, húzz rá zoknit, reggel pedig mosd le.

Vazelin

Kevesen tudják, hogy a vazelin az egyik legjobb hidratáló, hatása szinte azonnal látható. Sarkaid is meghálálják majd, ha használod.

 

Gyertyaviasz

Kissé furcsának tűnhet, de a viasz nagyon jó a száraz bőrproblémákra. Olvaszd fel tűzhelyen, keverj hozzá növényi olajat, és még melegen kend be a lábad. Húzz rá zoknit, és reggel mosd le.

Glicerin és rózsavíz

Egyenlő arányban keverd össze a két hozzávalót, és masszírozd be vele a lábad. Naponta ismételd ezt a kezelést, pár hét alatt elképesztő változást fogsz tapasztalni.

+ Last minute tipp:

Ha már megrepedezett a bőröd a sarkadon, áztasd citromos vízbe. Először kissé kellemetleg lehet, de ha hetente alkalmazod ezt az egyszerű fürdőt, az megakadályozza, hogy bőröd újra repedezetté váljon.

Címkék: