A több ivás szépíti a bőrt!

Mivel a testünk 65 %-a vízből áll, ez a lételem szabályozza az emésztést, áramoltatja a vértesteket és a tápanyagokat. Rugalmasan tartja a szöveteket és a párologtatáson keresztül segíti a bőrt a testhőmérséklet szabályozásában. Ahhoz, hogy az egész jól működjön, naponta legalább két liter vízzel kell feltölteni. Ez azt jelenti, hogy olyan italok mellett, mint tea, kávé vagy gyümölcslé, még nyolc pohár vizet is meg kell inni.A legtöbb embernél ez új hozzáállást igényel, mert normál esetben sokkal kevesebbet iszunk. Viszont komoly eltérés mutatkozik az érzett és a tényleges szomjúság között. Nem érezzük magunkat szomjasnak, habár a testnek sürgősen folyadékra van szüksége. A természetes szomjúságérzetet éhségként vagy fáradtságként definiáljuk. Helytelenül.Ha a test túl kevés vizet kap, akkor a legnagyobb szervnek is kára lesz belőle: a bőr kiszárad. A bőr hámló és viszkető lesz, egy gyűrődő felső réteget kap és ráncokat képez. A víz a legegyszerűbb és legolcsóbb szépítőszer. Gyakorolja tehát, hogy eleget igyon! Tanulja meg a test nyelvét újra helyesen értelmezni: éhség, étvágy vagy energiaveszteség gyakran nem jelent mást, mint szomjúságot. Ilyenkor vegyen magához egy pohár vizet. Próbálja ki, csodálkozni fog, milyen gyorsan hozzászokik ahhoz, hogy naponta megigyon két liter vizet. A hatása meglepő lesz!


Mivel a testünk 65 %-a vízből áll, ez a lételem szabályozza az emésztést, áramoltatja a vértesteket és a tápanyagokat. Rugalmasan tartja a szöveteket és a párologtatáson keresztül segíti a bőrt a testhőmérséklet szabályozásában. Ahhoz, hogy az egész jól működjön, naponta legalább két liter vízzel kell feltölteni. Ez azt jelenti, hogy olyan italok mellett, mint tea, kávé vagy gyümölcslé, még nyolc pohár vizet is meg kell inni.A legtöbb embernél ez új hozzáállást igényel, mert normál esetben sokkal kevesebbet iszunk. Viszont komoly eltérés mutatkozik az érzett és a tényleges szomjúság között. Nem érezzük magunkat szomjasnak, habár a testnek sürgősen folyadékra van szüksége. A természetes szomjúságérzetet éhségként vagy fáradtságként definiáljuk. Helytelenül.


Ha a test túl kevés vizet kap, akkor a legnagyobb szervnek is kára lesz belőle: a bőr kiszárad. A bőr hámló és viszkető lesz, egy gyűrődő felső réteget kap és ráncokat képez. A víz a legegyszerűbb és legolcsóbb szépítőszer. Gyakorolja tehát, hogy eleget igyon! Tanulja meg a test nyelvét újra helyesen értelmezni: éhség, étvágy vagy energiaveszteség gyakran nem jelent mást, mint szomjúságot. Ilyenkor vegyen magához egy pohár vizet. Próbálja ki, csodálkozni fog, milyen gyorsan hozzászokik ahhoz, hogy naponta megigyon két liter vizet. A hatása meglepő lesz!

Címkék: