Melengető őszi leves, ami a grillen is elkészítő. A curry és a kókusz nagyon jól meg a tök édességéhez!

Kókuszos sütőtök leves

Elkészítési idő: 125 perc
Nehézség: 3

Kókuszos sütőtök leves

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 2 ek olaj
  • fél db hagyma
  • 1 ek friss gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek thai vörös curry paszta
  • 1 l alaplé
  • 4 dl kókusztej
  • 1 kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A tököt vágjuk félbe és kaparjuk ki a magokat.
  3. Kenjük le olajjal a húsát és tegyük fel sülni legalább 1 órára vagy amíg kellően puha nem lesz.
  4. Amíg sül a tök, az oldalégőn pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát olajon egy serpenyőben.
  5. Adjuk hozzá a curry pasztát és pirítsuk egy-két percet.
  6. Ezután öntsük fel az alaplével, a kókusztejjel és adjuk hozzá a sót valamint a megpuhult tököt, amit egy kanál segítségével kivájtunk a héjából.
  7. Így együtt főzzük a levest 15 percig, majd pürésítsük le krémlevesnek az egészet.
  8. Pirított reszelt kókusszal vagy és pici citromlével meglocsolva tálaljuk!