Mexikói beütésű, de különleges hozzávalókat nem igénylő recept. A gyümölcs és a kukorica édeskés íze tökéletesen harmonizál a csirkével. Könnyed fogás nyárelőre.

Mangós csirkenyárs

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 4

Mangós csirkenyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g csirkemell
  • 1 ek vaj
  • 3 db kukorica
  • 1 db mangó
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 ek újhagyma zöldje
  • fél kk só

Elkészítés:

  1. A kukoricaszemeket vágjuk le a csumáról.
  2. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, és pirítsuk a kukoricát 5 percig.
  3. Keverjük hozzá a karikákra vágott újhagymát és tegyük félre.
  4. A csirkét vágjuk falatnyi kockákra. Sózzuk (esetleg borsozzuk), majd húzzuk fel a nyársra a mangó falatokkal felváltva.
  5. Olajjal kenjük le az egészet.
  6. Közepes hőfokra melegített grillen 10-12 perc alatt süssük át a csirkét. Időnként fordítsunk rajta egyet.
  7. A még meleg kukoricával tálaljuk.